8 maj

Vi har varit ute på Atlanten i en vecka. Vi har seglat ca 840 NM och har drygt 1400 NM kvar. De senaste dagarna har vi haft en fin segling med vind på 8-10 m/sek, som vridigt från ost till sydost. Vågorna har lagt sig lite och är  mellan en och två meter höga. Soliga dagar och ganska skönt. Lugnare och skönare väder gör det lättare och behagligare att leva ombord.
 
Vi seglar nordost i ca 20 grader för att förhoppningsvis kunna segla österut om ett par dagar och om vi har vindarna med oss på så sätt komma ovanför stiltjebältet 
 
Även om vi fortfarande bara har bikini/badbyxor under dagarna i sittbrunnen har det blivit kallare i vattnet. Vi har ju inte någon dusch ombord utan det är en hink havsvatten som gäller när man vill tvätta sig. Följt av en eller två liter färskvatten för att skölja av saltet. Temperaturen i havet har minskat från ca 28 ner till 23 grader. Hoppas att det inte fortsätter i den takten. 
 
Idag har vi fiskat hela dagen, ännu ingen fisk men det är lugnt, vi har fortfarande mycket mat kvar i frys, kyl och konservförråd.

Första båten i vårt kortvågsradionätverk har nu kommit fram till Horta på Falijal. 17 dagar tog det för dem men de har en större och lite snabbare båt. För oss kommer det troligen ta ytterligare någon eller några dagar. Vi har daglig kontakt med andra båtar och när det funkar även med J från Oceanseglarklubben. Det känns skönt i vår just nu ganska ensamma värld.
 
 

Kommentera här: