Hysssh! Jag smiter från städningen…

Nu har vi städat och fejat i flera dagar. Flera promenader till återvinningen och städning i skåp och lådor, golv och tak. Är nästan lite trött…  Men det blir ju fint. En av fördelarna med att vi skall bo på ca 15 kvadratmeter, man städar hela ”hemmet” på 20 minuter.

Idag tog vi ner ”projekt” planeringen från sovrumsväggen. En planering som sträckt sig från januari och fram till början av juli. Allt är avprickat utom städningen och så förstås själva avfärden. Vi tog också ner vår ”inspirationskarta”, en världskarta som har hjälpt oss hålla fokus😊. Har ritat in vår tänkta resväg i kartan. Kan ju bli förändringar eftersom men, vilken liten tur vi skall ta när man ser hur stor världen är. 

  Passar i alla fall på att se lite Mord i Midsommer. Tre möjliga TV-kvällar kvar.  

Glad midsommar!

Idag är det en vecka till vi lämnar vårt hus! Vi borde väl egentligen springa runt, lite halvt hysteriska och packa ihop, städa och feja… men nu skall vi iväg och fira midsommar på det för oss klassiska stället Bokenäs. Städning och hopplock av det sista väntar till på söndag.  

 Eftersom vi sålt bilen krävs det lite planering för att ta sig ut till båten med all packning. Vi har i alla fall hyrt en elbil och skall åka till båten via Torp utanför Uddevalla där vi får ladda ett tag och samtidigt handla midsommarmaten. Hoppas det finns sill och färskpotatis kvar.

Midsommar är som ni vet en rolig svensk tradition. Dottern som var några månader i Tanzania under 2015 förde vår härliga tradition med ”Små grodorna” vidare till andra kulturer. http://malinstanzania.blogg.se/2014/october/sma-grodorna-med-hela-varlden.html

Ha en riktigt härlig sommarhelg! Och glöm inte regnet är också en tradition som hör till😊

 

Det är jag som är Kapten!

I torsdags hade vi en liten sommaraktivitet på jobbet med bågskytte och grillning. I samband med det hade mina härliga arbetskamrater funderat ut en present med allt man kan behöva inför en långsegling, och konstigt nog var det mesta sådant som vi helt missat att vi behöver. En sjömanssäck med fiskegrejer, en liten kortlek (passar perfekt i vår grabbag) och frågekort, kompass (fast det har vi ju i alla fall), en T-shirt (med en katt på), burkkylare och så det fräckaste av allt en KAPTENSMÖSSA. Anders är nu grön av avund och nedgraderad till styrman😊

Annars började veckan med att vi sålde bilen. Skönt att det gick snabbt! Vi la ut den på blocket på söndag kväll efter att Anders polerat och städat ur den och måndag kväll var de såld. Vi hade inte riktigt räknat med att det skulle gå så fort och det blir ju lite knivigt att få ihop resor till båten och till affären men det går ju att hyra bil och att åka buss. I helgen blev det i alla fall buss till Dragsmark för lite allmänt fix och förberedelser.

 

 
En förberedelse inför resan har varit att se till att alla våra saker ligger kvar på sin plats även om det är en sjögång och vi lutar. Nu har vi spänt upp nät och satt låsanordningar även framför de sista luckorna och hyllorna.  Blev rätt bra till sist.   

 Nu är det mest städning hemma och att packa det sista som återstår innan det är dags att kasta loss. Och så förstås alla hej då som det snart är dags för… hoppas att vi får många påhälsningar under resan😊