Tillbaks på La Gomera

Nu är vi åter på La Gomera efter en kort visit i Puerto Mogan på Gran Canaria. Vi har hämtat ut Strumpan från veterinären. Hon mår bra men är lite mager. Veterinären, som inte pratade någon engelska, ville bara ha 20 euro för undersökning, vistelsen över natten, och att han dessutom kom och öppnade på en söndag. Helt otroligt. Alla ni som har husdjur kan ju tänka er vad en veterinär hemma skulle ha tagit betalt. Kanske är veterinärer sponsrade av staten på ett annat sätt här.

Egentligen skulle vi ju varit på Puerto Mogan nu eftersom vi har besök av brorsan med familj. Därför lämnade vi med mycket sorg La Gomera i torsdags kväll. Fick en varierande segling över till Puerto Mogan med mestadels motvind och motström. Blev en del motorkörning och farten låg ofta på bara tre knop, en överfart på 17 timmar. Väl komna i hamn träffade vi på besättningen på Otilia igen och var ut och åt en god middag på fredag kväll. Sedan fick vi telefonsamtal om att Stumpan kommit tillrätta på lördag förmiddag. Bara att segla tillbaks, 14 timmars segling denna gång. Nu vilar vi ut en dag och natt innan vi återvänder till Puerto Mogan för att träffa släkt och vänner.  

 

I onsdags tog vi bussen till Vallehermoso som ligger på norra sidan av La Gomera. Bussresan gick igenom ett bergigt men bördigt landskap med stora bananplantager i dalgångarna ner mot havet. Även denna resa gick på vägar utmed bergskanten. Jag tyckte att farten var hög...Hade kramp i bromsfoten på liknande sätt som när jag övningskörde med barnen. För säkerhets skull bromsade jag dessutom med båda fötterna.
 
 Målet för bussresan var Vallehermoso och en vandring i området med besök på stranden. Första delen av vandringen fick vi värma upp lite lugnt i en svag lutning utför genom odlingarna av bananer, avokado, papaja och mandariner mot havet. När vi kommit fram till havet åt vi lite och konstaterade att det blåste väl mycket för att bada. Vi fortsatte därför vandringen uppåt… sammanlagt blev det 560 höjdmeter både upp och ner under ca en mil som vandringen var. Jobbigt, varmt, vackert och törstigt innan vi kom tillbaks till bebyggda trakter igen. Gillar du att vandra så är La Gomera ön för dig.  

 

Strumpans på eget äventyr!

Då har jag blivit hämtad hos veterinären av min personal. De kom med den hemska väskan och skumpade mig hem till båten igen. Så nu ligger jag och vilar upp mig efter en hemsk natt i fängelse tillsammans med hundar… 

 För en vecka sedan vågade jag hoppet över till kajen. Det var inte så svårt. Sen var det svårare att hoppa tillbaks igen, jag vågade inte försöka och ingen fanns där som kunde hjälpa mig. Jag gick bort till en liknande båt (segelbåt vit med röd rand) men de ville inte att jag skulle komma ombord. Då smög jag ombord genom ett öppet fönster på en motorbåt istället. På motorbåten hittade jag ett litet mysigt krypin där jag kunde vila mig och ingen såg mig. Men sedan kunde jag inte komma ut. Någon hade stängt fönstret och varje gång som de kom för att titta till båten hade de en hemsk hund med sig, hu, bäst att gömma sig.  Jag stal hundens vatten, hi hi, men det fanns inte någon mat och jag blev hemskt hungrig.
 Igår när jag tittade ut genom fönstergluggarna i båten såg en man mig. Han såg till att jag kom ut ur båten och fick mat, snällt… men sedan hamnade jag i djurfängelset. Nu är jag tillbaks hemma igen har fått god mat och vatten, men det är värst vad de vaktar på mig nu.

Glada nyheter!

Strumpan är återfunnen, lite hungrig och medtagen men frisk i övrigt. Hamnpersonalen i La Gomera ringde i förmiddags och meddelade att hon hittats i en båt då ägaren kom tillbaks. Troligtvis kunde hon inte komma tillbaks upp på vår båt när hon hoppat av och kröp in i en annan istället. Ägaren märkte inte detta och stängde och låste för att åka hem och när han kom ner till båten idag hittade han vår lilla kattfröken.

I förrgår kväll åkte vi vidare till Gran Canaria då vi bokat plats här och skall få besök av släkt och vänner. Kom hit igår vid elvatiden på förmiddagen. Innan vi åkte bad vi hamnpersonalen hålla koll igen och ringa om de hittade henne. Vi fick även kontakt med en ideell organisation på La Gomera som kastrerar vildkatter och tar hand om upphittade katter, de la upp en efterlysning på Facebook för Strumpan. Nu blir det nattsegling tillbaks igen för att hämta upp henne. Skönt att få henne tillbaks.