Vad är hemma?

Länge sedan vi skrev någonting och anledningen är ju att vi är hemma i Sverige och Ängön. Det händer inte så mycket här. Det är just nu regnigt och grått och det är inte utan att vi saknar vädret i Karibien lite...Vi har i alla fall beställt hembiljetter (eller vad kallar man det) och åker tillbaks den sjunde februari. Därefter kommer vi att vara lite flitigare på att skriva igen samtidigt som vi kommer att utforska Martinique med flera öar. 
 
Beställt biljetter hem skrev jag och konstigt nog känns det som att båten och Karibien är hem just nu även om vi åker runt mycket. Samtidigt är ju även Trollhättan hemma men vi har ju hyrt ut huset så vi har bara varit hem lite för att hämta lite kläder. Denna veckan skall vi träffa lite vänner hemifrån. Skall bli skoj. 
 
Igår var vi i Göteborg och hälsade på barnen och Strumpan. Hade med en laddning kattleksaker, bollar med pingla i. Strumpan blev som en kattunge när hon fick några bollar, hon sprang runt och sparkade boll i ett par timmar. Hon kommer helt klart att trivas med att vara på land men vi kommer att sakna henne. 
 
Vår utombordsmotor har föresten slutat fungera... det gjorde den dagen innan vi fick beskedet om att vi behövde åka hem. Felet är topplocket som spruckit. Nu väntar vi på ett nytt som vi bestält i Uddevalla och som förhoppningsvis hinner komma innan vi åker tillbaks. Datorn som vi köpte innan vi skulle åka över atlanten och som gick sönder efter tre veckor skall nu finnas att hämta i Göteborg. Vi skickade den från Gran Canaria till sonen i Göteborg och han har skickat den vidare. Hoppas nu på mer tur med den denna gång. Jo saker går sönder, både gammalt och nytt.
 

Kallt men vackert!

Så var vi hemma i ett fint och kallt vintersverige igen. 

På torsdag förmiddag tog vi för första gången på flera månader på oss byxor, vilken plåga, för att flyga mot Sverige. Vi flög från Fort de France på Martinique till Guadeloupe och sedan vidare mot Paris innan vi landade efter ca ett dygn i ett kallt Göteborg.

Vi hämtade ut väskorna och packade upp de tjockaste kläder som vi hade med oss innan vi åkte den sista biten hem till sonen. Härligt att träffa honom igen och att se hur han bor, sist vi var där hjälpte vi till med en lite kaosartad inflyttning. Skönt för Strumpan att komma ut från sin lilla kattväska. Strumpan gjorde sig hemmastadd i lägenheten där hon nu skall bo under det halvår som vi har kvar på vår resa. S hade förberett med ny låda, klösstolpe och en liten matta i soffan. Strumpan kommer att få det så bra.

Fredagen träffade vi dottern på stan, handlade byxor till mig och åt lunch på Kronhusbodarnas café. Därefter åkte vi med henne hem till Kungälv, tittade på hennes lägenhet som vi inte sett, tog en promenad och kvällen avslutades med mat, rödbetsbiffar, getost och klyftpotatis och lite spel. Gissa vem som vann? 

 Så på lördag morgon åkte vi vidare till Anders föräldrahem på Ängön. Naturligtvis skönt att vara framme men även en sorg, tomhet och känsla av saknad efter B-M som ju blir mer påtaglig när vi är här hemma igen.  Kanske är det för att vi varit borta ett tag…men visst är det vackert här.

 

Hem till kylan!

Så har vi lagt båten på marina i Le Marin i Martinique efter nästan en dygns segling från Bequia dit vi seglade från Union Island i lördags. Varken Union Island eller Bequia har någon marina och risken för att få inbrott i båten om den ligger länge utan att någon tittar till den är ganska stor och dessutom vill vi att den ligger bra även om det blåser mycket. Efter att ha klarerat ut från St Vincent och Grenadinerna seglade vi norrut förbi St Vincent vilket såg ut att vara en jättefin ö men ön har dåligt rykte på grund av hög kriminalitet, mycket fattigdom och knarkodlingar. En tysk seglare blev skjuten där 2016 vid ett överfall. Passande nog spelades en stor del av filmerna om Pirates of the Carabien in på St Vincent.  

 

  Wallilabou bay där kulisserna från Pirates of the Carabien står kvar. 

Mitt i natten seglade vi förbi st Lucia som vi hoppas att vi kommer att åka tillbaks till igen för att titta på ön, naturen och de varma källor mm som finns där.

Att komma fram till Martinique efter att ha seglat runt i södra kariben är lite av en kulturchock, tillbaks till västvärlden och ett modernt samhälle. Både lite skönt och ganska tråkigt. Det var så vackert och orört på Grenadinerna även om man hela tiden kände att man blev lite lurad.

 Sikta på något billigt älskling!
Nu är i alla fall hemresan bokad till imorgon eftermiddag och vi kommer hem till ett kallt Göteborg på torsdag. Skönt att ha reseförsäkring så att vi får hjälp med hemresan. Kallt kommer det att bli för vi har ju inte direkt några vinterkläder. Ser ni någon huttrande person i gröna sommarbyxor, joggingskor och segarjacka så är det undertecknad.   

Strumpan kommer att följa med oss hem på flyget och kommer sedan att vara kvar hos sonen till vi kommer hem igen. Skall bli så skönt att träffa barnen och övriga släkten igen även om det är en så tråkig anledning. Men här känns allt så avlägset och overkligt.

Idag har vi passat på att duscha för första gången sedan vi lämnade Gran Canaria den 30 november. Ja jag vet det låter fruktansvärt. Det var såå skönt att duscha, även om det var fler som tyckte det och det var slut på varmvattnet.