6 maj, en värld på sned

Jo vi lever fortfarande i en värld ställd på sniskan, det hoppar och guppar och vi är på väg åt nordost. Vi börjar närma oss högtryckets kärna där vinden, om det nu finns någon, vänder. I ett högtryck rör sig vindarna alltid medurs och det har vi tänkt att utnyttja för att komma österut så småningom så snälla högtryck ligg kvar och vänta på oss. Vi  har seglat ca 600 NM och har ca 1600 kvar. 
 
Vi kollar väderfiler (GRIB-filer) ett par gånger per dag. Vi har ett sjökortsprogram OPEN CPN som vi  lägger in gribfilerna i och innan vi seglade från Antigua laddade vi även hem en modul för weatherrouting.(det är ett open sourse program) Detta program lägger upp en föreslagen rutt för oss utifrån väderfilerna och annan data så som statistik över hur det brukar vara denna tiden på året mm. Blir intressant att se hur väl det funkar men än så länge har det varit ganska pålitligt. 

Vi gör inte så mycket om dagarna. Vi sover ju i skift och en del av dagen går åt till att sova. Det är också krångligt och tar tid att göra något, bara diska är en utmaning. När vi diskar får vi ha en ställning ungefär som ett utfallsteg. Vänsterben utsträckt mot den lilla kanten efter skrovet på båten och höger ben vinklat och fastkilat mot höger sida av diskho-skåpet för att med ben och magmusklerna hålla fast sig då det gungar. Bra träningspass och den värme som är på dagarna gör att man blir ganska svettig efteråt. Men nu är vi på väg norrut vilket börjar märkas. Långbyxor och fleecetröja på om natten igen.  

Kommentarer:

1 Riitta:

Halloj
Vi har, sedan en vecka, kommit in i en "av med långbyxor o fleecetröje" värme och håller alla tummar och tår att det håller i sig. Kanske var det ni som tog med er det på resan hemåt :) Så det tackar vi för.
Ha en fortsatt lyckosam resa mot land
Hälsar Riitta

Svar: Inatt mössa på men nu varmt igen. Skönt om sommaren följer med oss hem.
Strumpan, Anders och Kristina

Kommentera här: