14 maj.

Nu 13 dygn seglade. Vi har 830 NM kvar till Horta och just nu kör vi motor tillsammans med segel. Det senaste dygnet har gått väldigt långsamt. Bara 82 NM på ett dygn, en snitthastighet på 3,4 knop. Det är den fart som vi haft över grund. Farten genom vattnet har varit mycket högre. Vi har haft en motström på mellan 1,5-2 knop. Inte skoj. Nu seglar vi mer norrut och hoppas på så sätt att vi slipper ifrån motströmmen. Det verkar funka för nu har vi bara 0,5 knops motström. Men vi vill ha MEDSTRÖM.

Inatt blev det lite dramatiskt. Vi hade spirat genovan eftersom vi hade vinden rakt bakifrån och hade satt preventergaj(Ett snöre som sitter fast i bommen och gör att den inte kan slå över åt andra hållet om vinden vänder. För att skydda oss och båten) på bommen för att hålla storseglet på motsatt sida. Under natten skulle vinden avta och det gjorde den men helt plötsligt vände vinden helt och så även båten. Vindrodret styrde, Full fart upp ur sängen för mig, på med kläder och flytväst. Upp på däck till Anders för att få in segel. Naturligtvis öppnade himlen sig och det spöregnade så vi blev helt genomblöta innan vi fått in segel, startat motor och börjat styra åt rätt håll igen. Allt gick i alla fall bra och resten av natten var lugn, nästan helt utan vind.

Igår fick vi en delfinshow runt båten. Skoj. 
 
Idag skall vi äta upp den sista av den maten som vi lagade innan avfärd, pasta med kyckling. Fortfarande inte någon fisk på vårt spö med bläckfiskdrag. Dagen har annars gått åt till att torka kläder och sängkläder från regnet igår och all annan fukt som blir i båten. När kläder och sängkläder blir lite salta drar de åt sig fukt. Inte så skönt men...Annars allt bra ombord;).

Kommentera här: