Mot Irland!

Imorgon är det dags att kasta loss igen, den här gången mot Irland. Det kommer troligen att bli väldigt lugnt både i början och i slutet av seglingen så vi räknar med en hel del motorgång. Vi har tankat diesel och köpt tre nya dunkar så nu bör vi klara sex-sju dagar med motorgång. Det är drygt 1100 NM till Kinsale på Irlänska sydkusten närmaste vägen, ca tio dygn.

Ikväll anländer vår son som skall segla med över till Irland. Skall bli skönt att vara tre på havet som kan dela på nattpass. Ikväll är det också dags för avskedsmiddag med våra släktingar som skall åka hem till Sverige igen imorgon. Det har varit så skoj att de kom hit och delade Azorerna med oss. De senaste dagarna har vi badat och solat en hel del. Igår åkte vi ut efter kusten med båten för att se om vi kunde hitta några delfiner eller valar. Tyvärr valde de att inte visa upp sig den här gången.

Nu återstår att handla grönsaker och färskvaror, fylla de nya dunkarna med diesel och fylla vatten innan vi passar på att bada lite mer. Det blir kanske sista badet i atlanten för en lång tid framöver, temperaturen i havet vid Irland skall inte vara så hög. 

Vill du följa oss på havet kan du titta här. Vi skriver några korta rapporter under resan som M uppdaterar bloggen med, kanske kan vi även få med ett inlägg från vår nya gast.

På kartan kan du följa oss och den uppdateras under resans gång. 

 

 

Kommentarer:

1 Nina :

Bra med extra dunkar. De kan ju fyllas med whiskey annars 😂

Svar: Kanske får bytas ut när vi kommer fram. Blir ju aldrig bra att blanda. 😀
Strumpan, Anders och Kristina

Kommentera här: