Sjösättning!

I torsdags var det så äntligen dags för sjösättning. I senaste laget kan man tycka men det har varit svårt att få till tidigare och Anders vill gärna vara med då båten sätts i, särskilt i år när alla genomföringar har bytts ut. In i det sista har det också varit arbete med att se över riggen och bland annat byta en del popnitar.

Torsdag morgon kom lastbilen för att lyfta Streamline och för att köra ner henne till kajen i Uddevalla, men se även hon har lagt på sig under vintervilan och en större lastbil fick kallas in. Den nya lastbilen kom en timma senare. Sjösättningen gick bra och inte en droppe vatten läckte in.  

Förflyttningen till hemmahamnen i Dragsmark var lugn men kall och nu ligger hon på plats. Helgen har gått åt till att sätta upp segel och att börja fylla båten med allt som vi behöver under vårt år på resa. Stuva undan allt på bra ställen efter hur ofta man behöver använda prylen eller hur bråttom det är att få fram den när den skall användas. Det finns många små och stora stuvfack i en båt. Gäller att komma ihåg var man lagt allting.  

Lite smått och gott som man inte kan vara utan under året. Visst skall vi handla på vägen, men vem vet om vi hittar pepparkakor, lakrits eller chokladpudding. 
 
Durkar och luckor skall skruvas fast och klösbrädan är på plats. Bara huvudpersonen ligger i sin fåtölj glatt ovetande om äventyret som väntar.

Kommentarer:

1 Ulla :

Vad spännande att få följa er resa, ett stort lycka till. Häls Ulla

Svar: Tackar
Strumpan, Anders och Kristina

2 ove larsson:

jag håller lite koll paa er!

Svar: Hej Ove, det känns tryggt.
Strumpan, Anders och Kristina

Kommentera här: