Panik x 2

Nu har vi kommit till Kiel och ligger i en hamn lite före man kommer fram till Kanalen. Det regnar ute så vi sitter inne och myser. Vi kom hit efter en nattsegling från Vejrö i Danmark. Igår var det vackert väder och vi passade därför på att vara kvar på den vackra ön, promenera, sola och bada. Härligt! Passade även på att tvätta kläder. På ön som inte är större än att man kunde gå runt den på drygt en timma finns en restaurang och gårdsbutik som tillagar och säljer det man odlar och föder upp ekologiskt på ön. Många glada grisar, får och hjortar gick runt och åt och bökade.

 Innan vi gick ut och promenerade igår fick jag i alla fall ta tag i det där med surfning och telefon som inte skall vara dyrare i Europa än hemma. Hade inte fått det att fungera och igår hade jag fått ett meddelande att jag inte hade någon anslutning då roamingen inte sattes på innan jag åkte hemifrån. Inte så upplyftande, vi vill ju inte vända och åka hem igen. Ringde supporten på Telia. Träffade på en vänlig tjej som sa att jo visst det skall fungera ändå. Men starta om telefonen så löser det sig nog. Så jag gjorde det och precis när jag tryckt på knappen började jag fundera på koden. Jag startar inte om min telefon så ofta och koden ligger vanligtvis i en låda i sovrummet. Nu ligger den i en låda i en låda i ett rum i källaren på vårt uthyrda hus. Provade med några bra koder… inte för telefonen dock och sedan var den riktigt jättelåst. Men räddad… man kunde hitta sina koder på Telias hemsida efter lite trix med bankid mm. Så nu är ordningen återställd. Roamingen fungerar och slutet gott.

Nattsegling är härligt, speciellt när fullmånen lyser och det är så där lagom mycket vind. Spänningen är ju att se båtar runt omkring, fundera på om man hinner före eller skall väja. Då har vi stor hjälp av AIS:en som visar riktning på båten som kommer och vilken hastighet den kommer i. Det blev bara ett par timmars sömn i natt så när vi kom hit vid sjutiden åt vi frukost och sov ett par timmar till. Sen var det dags att gå upp. 

 

Tänk dig att du har bara lite spindelfobi du sitter på toan i ett utrymme som är så där 75 x 60 cm, är färdig och skall torka dig och på toarullen sitter det en spindel med grymt långa och många ben. Vad gör du då? Jag gjorde det ända rätta, jag skrek och lämnade över till Anders som vaknade och kom till min undsättning, min hjälte räddade mig (men dock inte spindeln). Undra på att det regnar. 

Kommentera här: