Avseglare och flaggor

I höstas gick vi med i Jordenruntseglarklubben, en klubb för dem som redan varit ute och långseglat och dem som är på väg så som vi. I torsdags var vi på den första samlingen med avseglare, 18 personer från 11 båtar som har som mål att segla iväg från Sverige under 2017 och 2018.
 
Jättetrevlig kväll på SAS Radison i Göteborg då allt från Watermaker, sjukvård till tryckkokare diskuterades. Fast vi alla har ganska liknande frågor och funderingar slås man av hur olika våra planer är, likheterna är naturligtvis att det är segling inblandad och att vi skall ut på en egna drömresa. 
 
Bland deltagarna fanns allt från dem som bott i båt under många år och reser iväg från Sverige utan något returdatum till dem så som vi har en begränsad tid för resan. Några har sagt upp sina jobb och sållt av sina saker. Resmål och rutt skiljer sig också åt allt från Lofoten och Island till Medelhavet och Karibien. En av de bra sakerna med att träffa andra som skall iväg, förutom att diskutera gemensamma frågor, är att man sätter sin egen resa i ett perspektiv. Vi är långt ifrån ensamma och många gör en mycket äventyrligare resa än vi. Så i den gruppen gör vi fegisvarianten. Men det är jag nöjd med. :)
 
I övrigt har långhelgen gått åt till en hel del förberedelser. Papper har påbörjats så som crewlist och ägarpapper, begäran om offert på försäkring för båten har skickats in. Har även tillverkat två gula flaggor som skall hissas för att markera att vi vill klarera in då vi är i Karibien. 
 
 
Låsanordning för att försvåra inbrott i båten när vi inte är på plats är också klar och avcheckad i planeringen.
 
 
Ja , jag vet det lilla låset ser inte så imponerande ut. Men se på de två stora högre upp.

Kommentera här: