Planering! Check!

 

Nu är vi på väg…eller i alla fall så har vi gästflaggor ner till Frankrike. Gästflaggor är en av de punkter som vi har på februari månads lista. Tyger och flaggsnören är inköpta och planen är att sy så många flaggor som möjligt till de platser vi planerar att besöka. Varför? Jo för att spara lite pengar naturligtvis, men varför skall en del länder krångla till sina flaggor så. Igår sydde vi även ett solskydd att ha på varmare breddgrader. När jag tittar ut på det gråa kyliga februarivädret längtar jag allt lite till sol och värme.

Nu är det ca fem månader kvar till vi kastar loss. Vi har redan förberett oss för resan i ett och ett halvt år, men ändå känns det som att det är mycket kvar att fixa innan avfärd.  Nå ja, första årets planering var inte så strukturerad, vi köpte en hel del saker till båten och monterade. Anders gick en del kurser, bland annat kortvågsradio och testade att få kontakt under sommaren. Jag gick SRC certifikat kursen och vi avslutade en del engagemang som vi haft på hemmaplan. Efter sommaren, när beslutet var taget skrev vi ner allt som vi kunde komma på att vi måste göra på postitlappar som vi satte upp på vår snygga världskarta. I december gjorde vi en mer detaljerad planering och bestämde när varje aktivitet skulle påbörjas och vara klar.

 

Denna vecka har en hel del saker prickats av. Bland annat så har vi tagit tag i det där med skeppsapoteket. Anders var till vårdcentralen och fick träffat en läkare som skrev ut de receptbelagda mediciner som kan vara bra att ha med sig om vi blir sjuka eller skadar oss ute till havs. Hämta ut dessa och köpa in annat till sjukvårdslådan får vi göra lite närmare inpå resan.

Vi har även fått klart med hyresgäster till huset under året. Blir ett trevligt par med en liten knatte som flyttar in och som kommer att se till vårt hus bra under resan. Skönt att ha det klart.

Anders passade på att ta en tur till båten i det nollgradiga fuktiga vädret idag. Han har fixat glappet i rattstången och ordnat fästena till radarreflektorn och vindexen på masten. Och kan ni tänka er, det var fler där som börjat göra iordning sina båtar. Kanske närmar vi oss våren.

Ytterligare något som är klart är en släpgenerator som Anders byggt. Vi får ju testa om den funkar när vi är på väg. Tror ni någon är ivrig.

 
Imorgon börjar jag en utsjöskepparkurs. Skoj!
 

Att det skall vara så omöjligt att få till en pålstek utan att titta i knopboken. Kan man förresten segla ut i världen om man lider av knoplexi? 

 

Kommentera här: