Mot stilla havet!

 Så har vi vaknat efter en liten morgontupplur då vi nattseglat i den varma fullmånsnatten till Guadaloupe. Vi har kommit till den lilla byn Deshaies som är inspelningsplatsen som staden Honoré på Sante Marie i tv serien ”Morden i paradiset”.  

Solnedgång över St Kitts.
Igår tog vi farväl av våra härliga vänner i båten Walkabout som skall åka vidare genom Panamakanalen och ut i Stilla havet. Kommer att sakna dem men skall bli skoj att följa dem via deras blogg och vi hoppas att vi kan åka(flygplan) och träffas på någon fin ö i värmen när vardagslunken hemma börjat igen.
 Walkabout är drygt 12 meter lång och ligger framför jättebåten.
I måndags åkte vi till en vik, Grand Colombier, på nordvästra sidan av St. Bart. Det är ett naturskyddsområde med mängder av sköldpaddor som simmar runt och betar på botten och dessemellan tar en tur upp till ytan för att hämta luft.  Vi flängde runt med kameran och lyckades fånga några på bild denna gång, även om de är på ganska långt avstånd. De är svårflirtade de här sköldisarna.
 
 Ser ni den?
Eller den?
Efter att vi gett upp med kameran simmade vi ut för att titta på fiskar istället. Vi började med att snorkla men fick sedan provdyka med tuber tillsammans med våra vänner. Så häftigt. Såg mängder av fina fiskar i olika färger och en sköldpadda som simmade på botten och känslan att vara helt under vattnet och ändå kunna andas och ta det lugnt var jättehäftig. Dykarcert blir ett nytt mål att uppnå när vi kommer hem.
 
Nu skall vi iväg in till byn och klarera in och hitta någon liten affär med ägg och något annat gott till påsk. Hittar jag en bra kvast i byn ses vi i Blåkulla ikväll😉.
 Enklare att fota en stolt tupp än en blyg sköldpadda.

Glad Påsk!

 

 

 
Lömsk!

 

Kommentarer:

1 Anonym:

GLAD PÅSK 🐣
Så himlans kul att följa er på resan. Ibland känns det nöstan som att man nödtan ör med när man kikar på alla bilder.
Ha en härlig Påsk 🐥
Kram, Riitta

Svar: Skoj att höra och en riktigt härlig påsk till dig med.
Strumpan, Anders och Kristina

2 Mattias :

Jag önskar er en riktigt Glad Påsk! /Mattias

Svar: Tackar, det samma till dig.
Strumpan, Anders och Kristina

Kommentera här: