Ny sex(ig)tant i plast köpt på blocket!

Så då var man brädad… För bara 500 kr är hon inköpt och skall följa med oss på resan. Jo då, jag får ändå följa med, någon skall väl laga mat, hissa segel och hålla vakt under det tidiga morgonpasset.  

Ny leksak inköpt alltså och nu skall det luras ut hur underverket fungerar. Anders är överlycklig och sitter och mäter latitud och longitud till vardagsrumslampan. Det är helmulet idag. Troligen är det här är en av de saker som jag kommer att ha svårt för att hitta motivationen till att lära mig.  Säkert bra att ha i alla fall om alla våra tekniska apparater med GPS slutar att fungera helt plötsligt. Något som tidigare sagts vara nästan helt osannolikt. :)  

Det verkar ju enkelt! Anders fick låna en bok om hur det funkar. Skriven 1895 med tabeller och uträkningar. Spännande. 

Annars går tiden och med det prickar vi av den ena saken efter den andra i en ganska maklig takt. Förra helgen började det till sist bli något som ändå liknade vårväder och Anders påbörjade plastarbetet i båten. Mer jobb blir det denna helg. Smutsigt och illaluktande arbete och bara en som kan vara i båten åt gången.

Söndagen var det säkerhetsdag med Kryssarklubben vid Långedrag i Göteborg. Allt från info om AIS, Epirp, Mob1 och sjukvård till, släcka eld, fyra av nödraketer och nödbloss och se hur en livflotte fungerar i praktiken. Många trevliga människor träffade vi på och grillad korv och kaffe avåts ute i solskenet. Även om det väl egentligen inte är så mycket nytt som vi lär oss är det bra varje gång det är övning och vi får gå igenom allt.  Det ger även tid för lite eftertanke. Har vi tänkt på allt? 

 Naturligtvis har vi inte tänkt på allt och helt klart kommer vi att ha saker som vi får göra under vägen, men samtidigt, skall vi komma iväg så kan vi inte ha allt, inte göra allt och inte vara förberedd på allt. Det är väl ändå det en hel del av vår resa handlar om, att ta dagen som den kommer och uppleva nya spännande saker. 

 Visst är det vackert med vår!