Karlsson har mönstrat på!

Så har ännu en vecka gått och nedräkningen börjar kännas ganska påtaglig. 15 hela veckor kvar, och varje vecka består mest av måndag och fredag. Lördagen bjöd i alla fall på vårväder och Anders var i Uddevalla och monterade linor till vårt vindroder, Styrman Karlsson. Det var ganska blåsigt ute och även om båten fortfarande står på land kan man ana sig till hur det kommer att fungera. Åtminstone om man har lite fantasi och drömmar. Vindrodret håller kurs med hjälp av vinden och kommer att hjälpa oss under längre överfarter.  

 Även skrovet fick sig en översyn och slipning så nu är det målning av botten som står på tur. Samtidigt väntar vi fortfarande på det varma väder som gör att vi (Anders) kan plasta klart. Kanske något vi kan hoppas på att göra mellan all äggätning i påsk.

Hemma stod hallen, både uppe och nere, på tur att rensas från vantar, mössor och schalar som nu har hamnat i tvättmaskinen för att sedan läggas undan fram till vintern om två år. Härligt! Det känns riktigt befriande att slänga och rensa även om vi försöker lämna bort så mycket som möjligt till insamlingar.  När vi går igenom alla saker som vi har inser vi att det är ganska lite av dessa saker som man verkligen behöver. Jag tror att det är den befrielsen som gör att det är ganska skönt att leva i båten under semestern. Man har lagom många/inte så många saker med sig. Vi får väl se om det känns lika befriande efter några månader ute. Hoppas det.

Något som vi skall ha med på resan är i alla fall regnkläder och nu är de införskaffade…Gallonisar och nya stövlar. Jag känner mig som en blandning mellan dagisbarn och fiskargubbe.  

 Vi har även påbörjat vårt sjukvårdsförråd. Helt otroligt vad mycket grejer som behövs. Hur bra stämmer detta in med befrielsen av att inte ha så många saker. Vi har lite saker med oss och det vi har hoppas vi ändå på att inte behöva använda…  Knäppt eller hur.