Hej då Europa!

 

 

Nu ger vi oss av på det stora skuttet över Atlanten mot Bequia. Vi räknar med att seglatsen kommer att ta mellan tre och fyra veckor så vi får se om vi får fira julafton i sittbrunnen ute på Atlanten. Sillen och pepparkakorna är med och tomten kommer ju ändå i luften med renar så det funkar ju.  Innan vi seglar iväg återstår nu att handla frukt och grönsaker, fylla vatten och klarera ut från Europa.

Igår fick vi båten sjösatt igen efter att ha fixat propellern och målat botten. Efter att ha fyllt fullt med diesel sa vi hej då till besättningen i S/Y Walkabout som seglade iväg mot Bequia. Segling är ju alltid en tävling, åtminstone enligt kapten på S/Y Streamline, så nu har vi en båt att jaga ikapp😉. Vi handlade även färskmat som kött och ost mm. Har nu vakuumförpackat det mesta och kylt ner. Hoppas på så sätt att vi kan äta god mat under merparten av resan (undvika konserver så långt det går).

När vi är ute på havet kan man ju inte ringa till oss. Vi har kortvågsradio och kommer att hålla kontakten med den via mail när det går, kommer även att lägga ut vår position här så att ni kan se hur långt vi kommit. Har ni dator och markerar positionen kan ni kanske även se lite kommentarer.  

Så nu blir det tre fyra veckor av böcker, podar (p3 dokumentär mm), sticka vantar, fiske och lite allmänt titta i horisonten, klappa Strumpan och låta tankarna fladdra iväg.

Vi hörs från Karibien😊!