Strumpan på äventyr!

Välkommen att läsa om vår härliga långsegling och om förberedelserna inför resan.

Under 13 månader seglade vi ner genom Kiel-kanalen ut till Helgoland, genom Hollands kanaler, söderut efter Europas västkust, för att ge oss ut över Atlanten via Porto Santo, Madeira, Kanarieöarna mot Karibien. Efter fem härliga månader i den Karibiska övärlden var det dags att segla tillbaka, nu via en nordligare kurs mot Azorerna, Irland och Skottlands kanaler.

Vi, Anders och Kristina, har haft förmånen att vara lediga från våra jobb under drygt ett år för att förverkliga en dröm som vi haft under många år. Med oss på vår resa hade vi vår katt Strumpan, därav namnet på bloggen. Vi seglade i Streamline, en Aphrodite 34 från 1978. S/y Streamline har fört oss både fram och tillbaka över Atlanten på ett fint och säkert sätt.

Nu är vi åter i verkligheten, måndagar blir snabbt till fredagar och sedan är det helg igen. Vi träffar våra barn, släkt och vänner. Tränar, renoverar badrum och krattar löv i trädgården. Livet är härligt! Men naturligtvis händer det att vi drömmer vidare mot nya resor. 

Vår resa från holland och framåt. Eftersom AIS markeringarna försvinner efter ett år är början av resan inte kvar på kartan.