En regndag på svaj

Idag ligger vi på svaj I en vik utanför staden Muros I Galicien I norra Spanien. Kom hit igår kväll, backade fast ankaret och tog ett skönt bad innan vi åt kvällsmat. Var varmt och skönt och lite varmare i vattnet än i Caramiñias (ca 18 grader).

Igår morse hörde vi ett par plask utanför båten. Trodde att det var besättningen i grannbåten som tog ett morgondopp men då vi tittade ut var det en grupp med ca 10-15 flasknosdelfiner som lockats in i viken av fiskstim och nu hoppade och jagade. Härligt att se dem så nära. Finns ett 30 tal arter av delfiner och de flesta vi sett tidigare har varit mindre än dessa.

Till filmen

Efter frukost åkte vi vidare söderut. Det var lugna vindar till att börja med och vi fick köra med motor fram mot halvtolvtiden då det började blåsa lite grann. Passade på att segla och det gick i alla fall framåt i ca 3-4 knop. Vid tretiden dog vinden helt och det blev dessutom helt platt vatten. Bara att sätta igång motorn igen.

 
 
 
 Idag regnar det och vi har bara tagit en liten tur med dingen in till staden för att titta hur den ser ut och handla mat. När vi kom fram till affären hade det dock hunnit bli siesta så det var bara att vända om. Hittade i alla fall en öppen fruktaffär och köpte lite frukt och tomater.
 
 Anders håller istället på med lite underhåll av vinschar och gör även om släpgeneratorn lite för att se om han kan få den att snurra lite fortare så att den genererar spänning till batterierna.

Jag håller på med att baka lite bröd och läser en bra bok som H lämnade kvar förra veckan, Lilla Hibiskus av Chimanmanda Ngozi Adichie. Kan rekommenderas, den är jättebra. Inte mycket fart och fläkt när det regnar ute…