Fuktigt och kallt!

Nu är vi inne på överseglingens åttonde dygn. Vi går med motor och har 364 NM kvar(tisdag eftermiddag). Vi hoppas på att vara i Kinsale på fredag eftermiddag. Nu när vi kommer upp till Irland och Skottland så måste vi räkna med tidvattnet och strömmar igen. Därför vill vi helst komma fram till Kinsale under eftermiddagen då tidvattnet är på väg in så att vi får medström in i flodinloppet som utgör hanmnen.

Allt är bra men lite fuktigt ombord. Det är dimma ute och kallt på nätterna. Idag tog vi vår, kanske sista för sässongen, hinktvätt. Det var friskt med 17 grader i vattnet och 19 i sittbrunnen. Maten har blivit bättre ombord, igår åt vi en god tofugryta med curry och garam masala, det var riktigt gott. Jag bakade också lite vetebröd igår så nu blir det en och annan vetelängdsskiva till kaffet och på nattpassen.  

Igår såg vi en grupp valar på långt avstånd. Det vi såg var fontäner av vatten från deras utandningar. Skoj att se lite liv i alla fall. Inatt såg vi också första båten på fyra dygn. Havet är stort!

Kommentera här: