Vi hastar vidare!

Igår kväll puttrade vi i solnedgången över Dublin in i Dun Laoghaire marina. Seglingen från Kinsale till Dublin tog 34 timmar men då var det ju egentligen ingen segling utan bara motorgång, först i motvind och därefter i stiltje. Vi skyndar förbi många fina ställen men det är ju lång seglingsväg kvar och dagarna rullar förbi. Nu är vi i tidvattensland och strömmen från tidvattnet är ibland till vår fördel men ofta inte. Tidvattnet hinner ändra sig flera gånger när vi är ute mer än ett dygn, igår gjorde vi allt från knappt tre knop vid motström till nästan åtta vid medström. Vi har planerat planerat resan så att vi fått mest medström där strömmen är som starkast;).

 Under seglingen mot Dublin såg vi ett par fina lunnefåglar som simmade bredvid båten. Gulliga små fåglar med väldigt speciell näbb. Naturligtvis hann de flytta på sig innan vi fick fram kameran. En som var lite mer fotoglad var en säl som tittade upp mot oss i morse, kanske kollade han om vi skulle slänga ut något gott.

Toa och duschbåt, The Marina Lou.
 I förmiddags efter vi checkat in i marinan tog vi pendeltåg in till Dublin. I Dublin tittade vi runt bland pubar och affärer och lyssnade på gatumusiker som spelade och sjöng. Dublin är en trevlig stad med en massa liv, men vad trött man blir av att gå runt och titta. Tur att det går att sätta sig och ta en god kopp kaffe med glass då, i cafét hade de en mycket god Irish Coffe glass.
 
Fina donuts men vi åt en god glass istället. 
Nu sitter vi i båten och håller på att planera resten av resan. Imorgon skall vi segla vidare upp mot Belfast, en segling som troligen tar ca 18 timmar. Vi räknar med att komma fram på lördag förmiddag, då vi får leta reda på en pub så att även vi får se på kvartsfinalen. Undrar om nordirländarna hejar på England?

Kommentera här: