Ett år sedan vi kastade loss.

Jo idag är det faktiskt ett år sedan vi gav oss iväg från hemmahamnen Dragsmark. Det känns som att det har gått väldigt snabbt samtidigt som det känns som en evighet sedan. Vi har varit med om så mycket spännande, roliga och härliga saker under det här året och även om det nu skall bli skönt att komma hem så har vi aldrig ångrat att vi bestämde oss för att våga ge oss iväg.
 
Idag har vår extragast Simon gett sig iväg hem igen. Det har varit så skoj att ha sonen med sig under en del av resan. Skönt också att vara en person till vid överfarten.
 
De senaste dagarna har vi tittat runt i den lilla fina mysiga staden Kinsale. En ministad med lite drygt 5000 invånare. Kinsale blev stad redan under 1100-talet. Vi började redan i lördags eftermiddag med en långpromenad bort till fortet Charles Fort, ett fort från 1600-talet som tillsammans med James Fort på andra sidan viken, skyddade staden från spanjorerna som försökte ta över hamnstaden i början av 1600 talet. Staden ligger vackert vid en flod och i en vik. Det finns gott om sälar i viken och fåglar, bland annat råkor och hägrar.På väg hem från fortet gick vi in på puben The Spaniard och drack en Guinness. Blev en promenad på över en mil vilket kändes i kroppen. Efter det kämpade vi emot sängen och det blev några partier plump(kortspel) i sittbrunnen.
 
Söndagen tog vi en liten promenad till James Fort vilken inte ligger långt härifrån. Efter lunch gick vi in till stan på nytt och tittade runt bland de mysiga husen, gamla kyrkor och slott. Det finns gott om restauranger och pubar och vi hade bestämt oss för att gå ut och äta lite eftersom det ju var sista dagen vi var tre personer på båten. Vi hittade en mysig pub med lite live traditionell musik. Anders och Simon åt fish and ships och jag en hamburgare. God mat som vi sköljde ner med en god irländsk öl. Sedan fick jag äntligen en irländsk Irish coffe vilken var väldigt god. Men så, innan vi druckit ur, kom servitrisen med notan, kortläsaren och ett reserverat skyllt att sätta på bordet. En inte så snygg pik åt oss att dricka upp och försvinna.Även söndagskvällen avslutades med lite kortspel innan vi ställde våra klockor på ringning för att komma upp vid sextiden.
James Fort
 
Simon åkte hem idag med flyg från Cork, bussen gick vid åttatiden. Idag har vi en fixardag, motorservice, klädtvätt, handlat mat, fyllt på diesel mm. Imorgon seglar vi vidare upp mot Dublin, en segling på drygt 160 NM så vi kommer troligen fram på onsdag kväll.