Ett härligt 2018!

 
Så har då 2018 firats in. För oss har ju 2017 varit ett speciellt år då vi kastat loss för att leva vår dröm under ett år. Vi hoppas nu att 2018 blir lika spännande. Nyårsafton firades efter en liten fördrink här i båten på restaurang tillsammans med besättningarna på Otilia och Walkabout. Fördrinken blev lite rompunch som ju är nationaldrycken här. Efter maten på restaurang Plantagen blev det lite dans och därefter fyrverkeri.
 
 
Under middagen kunde vi inte undgå att fantisera lite om de två borden närmast som hyste besättningen på en av lyxyachterna som ligger i inloppet till bukten. Tillsammans på de två borden var det ca 25 personer. En äldre dam i rullstol var familjens överhuvud tillsammans med en äldre herre. Sedan var det troligen söner, döttrar, fruar, män och barnbarn och så en del av besättningsmännen med VHF radio för kontakt med skeppet. Med på restaurangen hade de kylväskor med egen dricka. Var ju skoj för dem att de fick tillfälle att vara tillsammans med oss andra vanliga dödliga på restaurangen 😉. Finns gott om lyxiga båtar här och vi inser ju att vi har en av de minsta båtarna. Men ja, den räcker till oss två och till Strumpan förstås.
 
Igår tog vi det ganska lugnt som så många andra säkert också gjorde på nyårsdagen. Badade, läste och tog en liten promenad på eftermiddagen. Idag har vi börjat dagen med att bunkra vatten och mat inför morgondagens segling mot Tobago Cays. Ett korallrev i hästskoform med några småöar inuti där vi skall tillbringa ett par dagar med att dyka och snorkla och titta på fiskar och sköldpaddor. Inga bofasta på öarna och ingen wifi...
 
Förmiddagen på nyårsafton var det förresten simträning här i bukten. De flesta kanske vet att vi är lite intresserade av simning, tävling och träning då barnen simmat under uppväxten. Så lika, men ändå sån skillnad mot hemma. En simtränare med klocka (inte så olika hemma) på strandpromenaden och simning, mest frisim, av ett tiotal ungdomar mellan två bryggor från dykklubben till Gingerbredcafé. Inga startpallar eller möjlighet att träna vändningar precis men ett fantastiskt skönt klimat att träna i.
 

Kommentera här: