Till Portugalien!

Nu är vi i Leixös nära Porto i Portugal. Ligger ankrade i hamnen utanför marinan. Marinan var enligt ”hamnkaptenen” full. Hmmm, han har aldrig varit i Sixhaven marina i Amsterdam eller för den delen på Läsö en fin dag mitt i semesterperioden. Inga båtar som ligger utanpå varandra här och glest mellan båtarna. Nu blir det svajankring till imorgon så får vi se om vi får plats då. Får vi inte det så finns det även en hamn inne i Porto men den kostar tre gånger mer och det är ju skönt att slippa.

Vi åkte från Baiona i Spanien vid halv åttatiden i morse. Då var det fortfarande mörkt och dimman var tät. Det blåste sydvästliga vindar under natten och blåste även längre ut på havet vilket gjorde att det var en lång dyning med ca tre meter höga vågor. Dyningen har fortsatt hela dagen medan vinden var som bortblåst. Så det blev motorgång idag med. Eftersom det inte blåste så var även dimman kvar en stor del av dagen och vi såg inte så mycket av land förrän vi närmade oss Porto.  Spanade hela dagen in i dimman efter fiskeredskap. Är inte så roligt om man får en lina från fiskeredskapen i propellern. 

I lördags seglade vi i alla fall från Muros och till en liten stad i Ria de Pontevedra som heter Combarro. En fin turiststad med en gammal fin stadsdel med smala gator. Från hamnen utgick en passagerarbåt varje timma. De startade resan med Abbas Dancingqueen spelandes ljudligt från högtalarna och kom tillbaks med lite glad sällskapsresanspansk gladpop. Båten var ju ute i ca en timma men när de var på väg in i hamnen igen så dansade det för fullt uppe på övre däck.  Sangria???

  

Efter Combarro så gick färden till Baiona där vi ankrade i en badvik. Var bara 16 grader i vattnet så det blev inte något bad. Strumpan gillar i alla fall när vi ankrar för då kan hon gå ut och spatsera uppe på båten på natten.  

 

Portugal är ett land som vi inte varit i förut (förutom Azorerna) så det blir spännande att se vad det har att ge.  

En av fördelarna med att komma till Portugal är i alla fall att vi fick ställa om klockan så att det blir lite ljusare på morgonen😉.

Kommentarer:

1 Anonym:

Hej på er. Väldigt roligt att få följa med er på er resa på detta vis när man själv är en landkrabba. Saknar dig på jobbet Kristina. Höstiga hälsningar fr ett regnigt Borås/ Josefin

Svar: Hej Josefin, skoj att höra från dig. Blir ju lätt lite envägs kommunikation med bloggen. Har precis fått komma in i marina efter en natt med gnsk lite sömn. Var dimma inatt med och då hade de på en mistlur i hamnen...blir väl bättre med sömnen inatt 😀. Ja en bra dag på jobbet och hälsa till alla.
Strumpan, Anders och Kristina

Kommentera här: