Tillbaks på La Gomera

Nu är vi åter på La Gomera efter en kort visit i Puerto Mogan på Gran Canaria. Vi har hämtat ut Strumpan från veterinären. Hon mår bra men är lite mager. Veterinären, som inte pratade någon engelska, ville bara ha 20 euro för undersökning, vistelsen över natten, och att han dessutom kom och öppnade på en söndag. Helt otroligt. Alla ni som har husdjur kan ju tänka er vad en veterinär hemma skulle ha tagit betalt. Kanske är veterinärer sponsrade av staten på ett annat sätt här.

Egentligen skulle vi ju varit på Puerto Mogan nu eftersom vi har besök av brorsan med familj. Därför lämnade vi med mycket sorg La Gomera i torsdags kväll. Fick en varierande segling över till Puerto Mogan med mestadels motvind och motström. Blev en del motorkörning och farten låg ofta på bara tre knop, en överfart på 17 timmar. Väl komna i hamn träffade vi på besättningen på Otilia igen och var ut och åt en god middag på fredag kväll. Sedan fick vi telefonsamtal om att Stumpan kommit tillrätta på lördag förmiddag. Bara att segla tillbaks, 14 timmars segling denna gång. Nu vilar vi ut en dag och natt innan vi återvänder till Puerto Mogan för att träffa släkt och vänner.  

 

I onsdags tog vi bussen till Vallehermoso som ligger på norra sidan av La Gomera. Bussresan gick igenom ett bergigt men bördigt landskap med stora bananplantager i dalgångarna ner mot havet. Även denna resa gick på vägar utmed bergskanten. Jag tyckte att farten var hög...Hade kramp i bromsfoten på liknande sätt som när jag övningskörde med barnen. För säkerhets skull bromsade jag dessutom med båda fötterna.
 
 Målet för bussresan var Vallehermoso och en vandring i området med besök på stranden. Första delen av vandringen fick vi värma upp lite lugnt i en svag lutning utför genom odlingarna av bananer, avokado, papaja och mandariner mot havet. När vi kommit fram till havet åt vi lite och konstaterade att det blåste väl mycket för att bada. Vi fortsatte därför vandringen uppåt… sammanlagt blev det 560 höjdmeter både upp och ner under ca en mil som vandringen var. Jobbigt, varmt, vackert och törstigt innan vi kom tillbaks till bebyggda trakter igen. Gillar du att vandra så är La Gomera ön för dig.  

 

Kommentera här: