Rally i berg och dalbana!

Så är äntligen hjärtat nedskramlat från halsgropen och pulsen har återgått till det normala Ja, vi har varit ute och åkt buss idag. Bussar i bergiga områden med smala vägar är verkligen ett nödvändigt ont och vore det inte för att vi vill komma till lite andra trevliga ställen så hade jag nog undvikit dem helt. Idag tog vi bussen till Alidea de San Nicolas. Vi hade tittat på kartan och tänkte att vi skulle ta en promenad därifrån ner till havet för att bada. När vi kom fram ombestämde vi oss och vandrade istället till El Hoyo. Blev en kort vandring på ca 5 km men med en rejäl stigning i början och en het helt molnfri himmel.

 
 Jobbig omplantering! Vad skall man ha så mycket kaktusar till?

Under bussfärden till Alidea de San Nicolas funderade vi lite på varför det satt folk med solskydd och tält utmed vägen. Det visade sig att det var rally på gång. Vägen skall vara avstängd för tävling under hela kvällen. En smal väg med stup på ena sidan och där man nästan möter sig själv i kurvorna. Inte något jag vill se på… Jag undrar om inte vår busschaufför skall vara med på rallyt och passade på att tjuvträna lite när han körde oss till Puerto de Mogan. Ja vi överlevde ju och man får nog säga att de är rätt duktiga på att köra i alla fall. 

Julstjärnorna börjar blomma, kanske närmar det sig jul här med.  

Under resan hittade vi också ett annat ställe, Veneguera, där många lite kortare leder startar. Passar kanske bra nu när vi får besök av mamma och pappa, fast då får jag stå ut med ännu en bussresa😉.
 
 Det har varit mycket motion de senaste dagarna. Vi köpte nya springskor i onsdags. De gamla är så slitna att det mesta av mönstret i sulan är borta och vi börjar känna av att det inte är någon studs i dem längre. Fick i alla fall köpt varsina nya par så nu skall det bli lite fart på springningen också. Blev en tur redan i onsdags kväll och det kändes bra. Sedan gick vi en långpromenad upp till gamla Mogan igår. Vi försöker röra på oss en hel del nu för när vi seglar över till Karibien om ett par veckor blir det inte så mycket konditionsträning.   

Gammal väderkvarn utanför gamla Mogan. Föremålen framför kommer från en årlig parad/fest som man har i byn.
Men vi hinner bada och träffa trevliga vänner också. Jag läste idag att vin och choklad är bra för hyn. Vi jobbade lite på det igår kväll tillsammans med besättningen från Otilia och Walkabout, fast var det så mycket choklad?

Imorgon kommer vännerna P och M från Trollhättan till Puerto de Mogan och på söndag kommer mamma och pappa. Skall bli så skoj att träffas igen.

 

 St. Vincent och Grenadinernas flagga. Vårt första stopp i Karibien blir troligen Bequia där denna flagga skall upp.  

Kommentarer:

1 John%2525252520och%2525252520Irene:

Fantastiska foton, ni är verkligen duktiga till att ta vara på tiden med olika upplevelser. Jag hade nog avvarat bussresan 😱
Ja nu närmar det sig till överfart, så spännande. på Bequia var vi för 30 år sedan. Jättevackert. 😍

Svar: Tackar 😀 det skall bli skoj att komma dit.
Strumpan, Anders och Kristina

2 Anonym:

Vi saknade er i måndags. Då spelades en viktig fotbollsmatch och det var ingen ringde under matchen. 😁karin w

Svar: Jo, vi funderade allt på att ringa men vi var hos Per och Marina och åt då....de är här och hälsar på. Skoj att det blir WM kan jag väl tycka. Då finns det ju fler matcher att störa på. Kram Kristina.
Strumpan, Anders och Kristina

Kommentera här: