Bunkring!

Idag har vi gjort vår första bunkringsresa till Las Palmas. Vi hyrde bil, en liten seg Renault Clio som sett sina bästa dagar. Nå ja, den kom med ett protesterande upp i 120 på motorvägen, i alla fall i nedförsbackarna.

Första anhalten var gästhamnen i Las Palmas där vi köpte en del båtprylar som behövs. Två block och lina till vindrodret, bakteriegift till dieseln och ett nytt däckslucka/fönster då det gamla på nytt börjat läcka. Vi plockade loss den gamla rutan och satte fast det med ny Sikaflex när vi låg i Cuxhaven för några månader sedan, känns som en evighet sedan, och det har varit bra ända till vi seglade för att hämta hem Strumpan då det började att läcka igen. Nu har vi beställt en helt ny lucka som kommer till Las Palmas om några dagar.  

 Andra stoppet blev Ikea. Anders fick köttbullar med mos och blev så glad. Annars åt de flesta, inte svenskar, pommes frites till köttbullarna. Till efterrätt, kaffe med kanelbulle. Gott! På Ikea köpte vi några plastbackar som vi skall skruva fast i en av stickkojerna för att förvara frukt och grönsaker i, en pall (för att göra det enklare att komma upp på båten när vi ligger vid bryggan), julsill, pepparkakor och 12 % julglögg. Till Anders glädje köpte vi även ett paket med chokladpudding.

Efter Ikea var det dags att börja med matbunkringen inför överresan. Konserver, pasta, ris mm. Vi hittade en stormarknad alldeles vid Ikea där de hade allt från elektronik till verktyg och mat. Nu återstår att packa undan allt och skriva upp var vi lagt de olika matvarorna så att vi hittar dem när vi vill.  Det blir morgondagens jobb. 

Vi planerar ju att åka iväg över atlanten först i slutet av november men innan dess får vi besök och det är bra att ha lite tid att komplettera. Frukt, grönsaker, bröd och kött får vi ju köpa alldeles innan vi seglar iväg 😉.

Kommentera här: