Äventyr och ÄVENTYR!

Så kom båten upp på torra land och allt är fixat. Det var naturligtvis inte helt självklart att båten skulle komma upp igår. Trots att vi nu hade ett skriftligt avtal från varvet så tvekade kranföraren när Anders kom för att säkerställa att allt var klart. Den här gången skylde han på att han inte hade stöttor till en båt. Anders stod på sig och sa att det hade han visst och påpekade att vi hade bestämt med chefen på kontoret. Till slut gav han med sig och de tog i hand på att det skulle bli av. Efter att ha kontaktat marinan igen som även de ringde till varvet för att säkerställa att det skulle bli av väntade vi till klockan var halv elva. Då kom en marinero (hamnarbetare) från marinan, efter att även han kollat att varvet var på gång, hjälpte  han oss att dra ut båten från båtplatsen.  Vi ville inte backa och riskera att propellern flög av. Varvet verkar inte har det bästa ryktet. Nu hoppas vi på sjösättning vid halv niotiden imorgon och därefter blir det bunkring av vatten och färskvaror och avfärd någon av de närmaste dagarna.  

 

Under natten som var sov vi för första gången på nästan fem månade utan hav utanför skrovet. Konstigt nog gungade det för fullt hela dagen igår. Blir skönt att komma i vattnet på nytt. Även Strumpan funderar på vad vi håller på med och har bestämt sig för att det troligtvis är något farligt därför har hon gömt sig bakom motorn och hon kommer bara fram då det är mat och så på kvällen.

 

  Börjar kännas lite pirrigt nära nu och vi tittar på väderleksrapporter mest hela tiden. När man blir så där lite vankelmodig och börjar fundera på vad man gett sig in i är det härligt att det alltid finns de som är värre. När vi höll på med att jobba på båten i förmiddags kom en lastbil och sjösatte stilla havsroddbåten Socks 2 från London. En roddbåt på 6 x 1.6 meter för ensamturer över Atlanten😉. I denna båt blev John Beeden första man som solorodde över stilla havet, en liten tur på 209 dagar. Enligt en artikel så var han ett levande skelett när han kom fram. Undra på det.

 
Nu skall båten vara såld till en man, Sanders 64 år, som planerar att ro över till Antigua från Kanarieöarna. Han har med mat för 90 dagar. Hmmm

Ja äventyrare finns det gott om.

Kommentera här: