Familjehelg, flytt och stök.

Förra helgen blev en riktig båtfixarhelg och efter en tur till båten även på torsdag kväll väntar vi nu bara på att det skall bli dags för sjösättning.

En punkt som inte fanns på vår att-göra-lista och inte heller på listan för saker vi behövde köpa in var ett extra inre förstag och barduner till masten. Efter ett föredrag om mast och riggning, lite funderingar över hur vi skall få upp stormfocken och lite artiklar om mastbrott mm bestämde vi oss för att köpa in Dyneema.  Känns bra att få lite extra stadga i masten.

Annars har helgen varit en familjehelg då vi hjälpt sonen med (efter flytten) sambo att flytta till en större lägenhet. Mycket spring i trappor men trevligt och skoj. Vi fortsätter också med att packa och städa hemma. Börjar bli ganska tomt i huset nu, skönt. Undrar just hur många av lådorna vi kommer att packa upp när vi kommer hem.  

Köpte det för resan viktigaste i matväg i fredags. Dags att bunkra… två påsar bilar och en påse salt lakrits finns nu i en påse i källare tillsammans med två paket pepparkakor. Vad mer kan man behöva?

Har även hunnit med att ligga i soffan med Strumpan på magen och promenad i den vackra vår värmen. Livet är lugnt och skönt just nu även om resfebern tittar fram ibland.  

 

Kommentera här: