Gästskribent

Hej! Det är jag som är "M", Anders och Kristinas dotter. Under färden öven Atlanten finns naturligtvis ingen internetuppkoppling, men mamma och pappa har ändå kunnat skicka mail via kortvågsradion och har på så vis kunnat ha lite kontakt. För att ni också ska få läsa om alla "händelsfulla" dagar i ensamhet så blev det bestämt lite hastigt och lustigt att jag ska lägga upp texten från mailen på bloggen. Sagt och gjort, här kommer det första:
 
1/12
Hejsan!

Vi kom iväg från Puerto de Mogan vid tolvtiden igår och fick köra med motor under ett par timmar innan vi kunde hissa seglen. Seglade seda under ett par timmar innan vinden mojnade. När vi lämnade Gran Canaria såg Anders ett par fenor som simmade i vattenytan. När jag var uppe på däck för att fixa med segel såg jag en trekantig fena framför båten. Hajen simmade ca tio meter innan den dök ner.

Även om det var lugnt när vi seglade iväg tog det inte lång tid förrän Strumpan blev sjösjuk. Som tur var kom hon upp till oss i sittbrunnen.
 
Vi har kört med motor hela natten och det är fortfarande lugnt och verkar vara så till imorgon. I morse såg vi ett par stora delfiner och en blåval. Våra vänner i Walkabout har sett två sköldpaddor så nu hoppas vi att vi får se några vi med.

Fick en ofrivillig färskvattendusch i förmiddags då Anders pratade med M på Oceanseglarklubben. Autopiloten störs av kortvågsradion så då får jag stå ute och handstyra. Naturligtvis perfekt tid för en regnskur med tillfällig blåst.
 
Kram Kristina, Anders och Strumpan

Kommentarer:

1 Nina:

Tack M för att vi får följa äventyret via dig 👍

Svar: Trevligt att du följer.
Strumpan, Anders och Kristina

Kommentera här: