Landat på Azorerna!

Nu har vi varit i Horta under några dagar och har vilat upp oss, städat båten ur båten, tvättat kläder och fixat. Vi har även hunnit med att titta runt lite i den fina staden Horta och tagit lite promenader för att få upp flåset lite igen.  Flåset är verkligen något vi behöver jobba på efter allt stillasittande, det är skrämmande hur for det blir dåligt.  

 

 
Båtar från många länder kommer in i marinan hela tiden, de flesta har seglat från Västindien eller Bermuda och efter några dagar går de vidare mot Europa. Våra nya norska vänner i Lovinda Too har seglat vidare upp mot Irland. De har gjort resan dit många gånger men är nu på hemväg efter att seglat runt jorden. Innan de seglade iväg fick vi en hel del förslag på hamnar att besöka i både Irland och Skottland. Vår plan är att ta vägen via Calendonian kanal i Skottland på väg hem så det är bra med lite tips.

 I fredags kväll kom det fina skeppet T/S Gunilla in till Horta med elever från andra året på Öckerö seglargymnasium.  

 Samlingsplatsen för alla seglare är Peters Café som är en pub/restaurang med hundra år på nacken. Där samlas man för att äta och dricka och för att prata om seglatsen över havet. Många båtbesättningar har lämnat sina hemmahamnsflaggor på väggarna och säkert har det ljugits ihop en och annan historia innanför dessa väggar. Igår hade vi en trevlig kväll på Peters Café tillsammans med besättningen från segelbåten Grandiosa. Lustigt att man skall behöva segla till Azorerna för att träffa dessa trevliga Smögenbor.

 Det märks på båttillbehörsbutiken att de flesta av seglarna här är på väg hem. Här är man inriktad på reservdelar och vi kunde hitta både rem och motor till vår autopilot, skönt att ha den fixad inför resterande resa. Anders har även bytt pumpen till sjövattensintaget, fixar en del lampor invändigt och håller på med att skrapa lite trä uppe på båten inför lackering. Jag har polerat och vaxat vår sprayhood som ju är gjord i plast. Den hade bleknat rejält i den starka karibiska solen. Nu blir hon lite fin igen vår lilla båt.  

 
Vi kommer att vara kvar här i Horta under nästa vecka. Väntar in vänner i båtarna Eos och Helmi som är på väg hit från Antigua. Under veckan kommer vi passa på att titta på denna och grannön Pico.
 Grannön Pico. Vulkanen här skall vara Portugals högsta berg. Morgondagens utmaning?

Kommentera här: