16 maj.

15 dygn har vi nu varit ute på vår seglats över till Azorerna. Vi har nu ca 590 NM kvar och vi börjar se att vi troligen kommer fram måndag morgon eller om vi får bra vind och ström resten av färden, söndag kväll eller natten till måndag. Nu har vi fått den medström som vi efterfrågade i förra inlägget, just nu nästan en knop. Det gör stor skillnad på så lång sträcka. Idag är vår snitthastighet uppe i 6,6 knop;).
 
Sedan förra inlägget har vi fått påhälsning av en del djur. Det började i måndags kväll då en grupp på ca 6-10 svartvita valar, troligen späckhuggare, följde efter båten och var ganska närgångna. Anders såg när en av dem simmade fram mot båten och dök ner under kölen. Spännande! ja, själv sov jag ju igenom det hela och  missade hela föreställningen. Jag fick nöja mig med tisdag morgons delfinuppvisning istället (en del av den filmades, kommer upp på bloggen när vi kommer fram).
 
Igår var det då dags att börja äta konservmat, all färsk mat var slut, så vi plockade fram en burk Chili Con Carne. Det räckte för att vi äntligen skulle få napp.

Vi har ju haft fiskedraget i under fem dagar så vi reagerade inte jättesnabbt när linan började dras ut. Jag fick kämpa på under en ganska lång stund innan vi såg den blåsilverfärgade fisken närma sig båten. En liten tonfisk på ca två kilo håvades upp i båten. Lagom stor för oss även om tonfiskar enligt vår fiskbok kan bli upp till 500 kg tunga. Så gott med färsk stekt tonfisk igår. Nu blir det ju i alla fall en till middag av den fina fisken.
 
I förmiddags såg vi också en stor havssköldpadda som simmade förbi. 
 
Idag har vi bakat lite bullar, luktar och smakar härligt. Livet är lugnt och gott hos oss!

Kommentarer:

1 Anonym:

Så härligt att det går så bra!! Njut ❣️

Svar: Tackar.
Strumpan, Anders och Kristina

Kommentera här: