Glad midsommar!

Vi har en annorlunda midsommar här ute på havet. Vädret är väl i och för sig så ostadigt som det brukar vara på midsommar. Mulet mest men ibland en och annan solglimt. Igår kväll under sonens vaktpass kom vinden som vi väntat på. Tyvärr så är det en rejäl kryss och vi kommer inte riktigt dit vi vill men norrut och ändå mot målet. Det är en väldigt svårseglad etapp till Irland. Just nu ganska mycket vind men sedan kommer det bli mindre och eventuellt helt stiltje. Ett högtryck spärrar vindarna mot Irland. Vi har en hel del diesel kvar så vi hoppas att vi kan segla så länge som möjligt och sedan puttra in mot Kinsale med motor. 

Midsommarmat skall det bli i alla fall. Våra besökare till San Miguel hade med sig sill ;). Jordgubbar har vi torkade med choklad runtomkring och just nu sitter vi och äter på en färsk annanas. Ölen får vi vänta med till vi kommer fram. 

Det blev dåligt med sömn inatt så den största delen av dagen har någon av oss slumrat på soffan. Blir kanske inte mycket av små grodorna eller klackarna i taket denna midsommarafton men det kommer ju en midsommar nästa år med.

 Kram Kristina, Anders och Simon

Kommentera här: