Mayreau!

Mayreau är en av de minsta öarna i Grenadinerna och en av de fattigaste.  Från Tobago Cays  förflyttade vi oss två distans västerut och la oss i Salt Whistle Bay som ligger på nordvästra sidan av ön. Det är en paradisliknande strand med en ”campresort” med restaurang. På stranden finns det även ett par trötta barer, varav en enligt texten på taket, är den sista innan djungeln😉.    

Vi la oss för ankar mellan två katamaraner som låg vid bojar. En boatboy kom genast fram och försökte sälja på oss strandparty med Lobster(languster). Nej, vi var inte intresserade den här gången heller. Efter att vi lagt till tog vi en tur in till den lilla sömniga byn på ön. Promenerade upp för den enda vägen till byn, en brant backe förbi en kyrkogård med ett antal betande getter. Vi gick förbi ett antal tomma barer och kom fram till ett väldigt karibiskt rastaställe, Robs bar. Ett ställe med bild av Bob Marley, raggiemusik och ett hopplock av blommor, vrakved, texter och annat som bygger upp restaurangen. Vi gick in och ägaren, Rob, hälsar i hand, en man i åldern någonstans mellan 50 och 70, tandlös, men med ett välkomnande leende och rastaflätor. Vi beställde en Calahoosoup vilket nog var den godaste grönsakssoppa som vi någonsin ätit.
 
 
Efter att vi betalt för maten gick vi tillbaks till viken där båten låg, det har nu regnat och slutat blåsa vilket gjort att båten dragit sig mot de danska grannarna i en stor katamaran, de var inte jätteförtjusta. Anders rodde ut och la ut ett ankare till för att få ut aktern från den danska båten. På eftermiddagen regnade det och vi samlar in regnvatten med hjälp av vattensamlaren i en balja. Vatten är dyrt i Karibien och det man kan få tag på här är också regnvatten. Vattnet som vi samlar använder vi till att skölja disken i, diskar gör vi vanligtvis i saltvatten. 
 Här har de pli på barnen...den lilla som sitter på paddelboarden är nog i två - tre årsåldern. 

Kvällen tillbringade vi i båten. Strumpan sov, men så plötsligt flög en fladdermus in genom förpiksluckan och ut baktill. Då vaknar hon och resten av kvällen är hon alert och på jakt ute uppe på båten.

 

 

 Söndagen tillbringade vi i båten, badade, solade och promenerade in till byn för att försöka hitta internet som fungerar. Det är långsamt idag blev svaret på de restauranger som vi besökte. Nå ja, vi får försöka på nästa ö istället, Union Island... 

Kommentera här: