Kärt besök hemifrån

I måndags åkte vi vidare mot Pointe-A-Pitre för att hämta upp dottern, M, som skall segla med under en dryg vecka. I början av seglingen var det stiltje och vi körde för motor, sedan när det började blåsa, fick vi motvind och den höll i sig hela vägen längs ön söderut, österut och till sist nordost mot målet. När vi var strax norr om staden Basse-Terre på Guadeloupes västkust fick vi se vattensprut från valar och sedan såg vi tre stora mörka valar som simmade i vattenytan en bit närmare land. Det var ett tag sedan vi såg valar sist och det är så mäktiga djur.

När vi kom fram till Pointe-a-pitre fick vi besked om att M skulle bli försenad en dag på grund av strejk i Frankrike. Trist, men tisdagen tog vi tag i städningen, att lämna in tvätt och att handla mat. Vi promenerade till en stormarknad ca två kilometer bort, skönt att vi köpt en Dramaten för att släpa hem maten i, det blev fullt lass med mat även i ryggsäckarna.

Igår kom så äntligen vår dotter hit, så mysigt att få rå om henne ett tag. Med sig hade hon en ny GPS plotter som vi beställt och en del mumsigt svenskt godis som Bilar och Djungelvrål, härligt. Torsdagen har nu, för Anders del, gått åt till att se till att den nya plottern fungerar med rätt sjökort för Karibien. Det visade sig inte vara helt problemfritt då kortet som satt i den gamla plottern var för stort och det inte gick att kopiera över. Under tiden Anders mocklade var jag och M på stranden och badade, blekansikte väl insmord.

 
Efter lunch visade det sig att sjökorten behövdes hämtas hem på nytt vilket skulle ta ett par timmar. Jag och M gick därför till ett museum om slaveriet, Memorial Act, inne i stan. Det var ett riktigt bra museum och vi var där under nästan tre timmar. Man fick låna en radio och hörlurar som spelade upp berättelser varvat med fakta om slaveriet runt om i världen och historien runt öarna i Karibien. Väldigt intressant och fängslande.

Imorgon skall vi segla vidare till ön Maria Galant.

Kommentera här: