Backar och målning!

I söndags var det då dags att börja titta på omgivningarna. Vi var in till en hyrfirma i lördags eftermiddag och bokade en scooter. Sedan fegade jag ur då den bara var tredjepartsförsäkrad och vi själva skulle betala allt om något hände med motorcykeln (vilket det naturligtvis inte gör om vi är erfarna enligt uthyraren…). Yrkesskadad, jag vet. Det blev två cyklar istället. 

Det är ju ganska backigt på Porto Santo men vi hyrde två jättebra mountainbikes med mängder av växlar. Det behövdes. Först klarade vi av den ”platta” delen av ön, dvs vi åkte utmed den södra kusten bort till den sydvästra spetsen, Porta da Calheta. En fin strand och klippformation mittemot ön Ilheude Baxio ou da Cal. Fina klippor och grottor.  

Därefter cyklade vi uppför en liten backe på 136 höjdmeter. För att titta på mer utsiktspunkter Ponta da Canaveiro och sedan ner till huvudgatan och havsnivån före vi cyklade upp till Campo de Cima där vi åt en härlig söndagsmiddag på en fin restaurang. Var väl lite väl fin för våra shorts och ganska svettiga t-shirtar men vi fick vår jättegoda mat, Portugisisk biff vilket var en biff med ost, skinka och ett stekt ägg på för mig och biffkött på grillspett till Anders. Jättegott.
 Sedan fortsatte vi uppåt mot Fonte Areia på norra kusten, en lite annorlunda sandklippa ner mot havet. Därefter cyklade vi ner mot marinan igen ganska trötta.
 
Den stora utmaningen sparade vi till måndagen då vi ville komma upp på ett av de höga bergen på öns östra sida, Pica do Castelo, 437 meter högt (på ca 6-7 km). Vi bestämde oss för att cykla upp den första delen och sedan vandra upp till toppen. Det var inte direkt någon strid ström av cyklister som var på väg uppför berget och inte andra fordon heller. Vacker utsikt var det i alla fall och högst upp på den gamla kratertoppen låg en liten byggnad med trädgård och fikaplatser.  
 
 
 

Vi hade med oss vindruvor och bjöd in några vänner på et litet kalas.

Under tisdagen har vi badat, handlat och framför allt målat vår signatur på väggen. Imorgon går färden vidare till Madeira och Funchal.  

 

Kommentera här: