Vågornas kraft – Dingen, 1 - 0!

Idag tog vi en tur med båten för att ankra i en vik några distans norr om Puerto de Mogán. Fint väder och ganska lugnt så vi tuffade fram till viken och kastade ankare. Med på båten var mamma och pappa och vännerna från Trollhättan, P och M. Anders blåste upp dingen för vi skulle ta oss in till stranden. Han skulle själv simma runt båten och tvätta botten och propellern för att få bort allt som växt på under de dryga fyra månader som vi nu varit ute.

Blev med andra ord jag som skulle köra in alla… Pappa blev den första passageraren. När vi kom fram till stranden tyckte jag att det kändes för osäkert att gå iland där, åtminstone utan någon som är van vid att hoppa i land. Vågorna rullade in över stranden. Förståndigt nog vände vi och åkte tillbaks till båten.  

 Bild på svärmorskudde... Vad vill Anders säga med den bilden 😉

Inte så förståndigt kanske, men vi gjorde ett nytt försök och det blev P och M som är vana dingeåkare och hoppilandkallar som följde med. Vi körde in mot stranden och när vi närmade oss hoppade P av båten. Just som han hoppade av kom en jättevåg och vräkte båten framåt. P fick båten över sig och vred till knät (ont) och båten blev full med vatten. Våg efter våg sköljde in på stranden och för varje våg kom det in mer vatten och sand. Vi fick använda vågornas kraft för att dra upp båten lite längre och få den tömd. 

 En lite finare blomma kanske...

Nu kom vi till nästa fråga, hur skulle vi komma ut från stranden till båten igen. Vi behöver en plan sa P. Planen blev att vi efter att en stor våg vällt in skulle springa ut med båten och hoppa upp i den. Fick vi inte startat motorn så skulle vi ro ut till båten. Sagt och gjort. Vi sprang ut i vattnet med båten mellan oss. Hoppade i båten när vattnet nådde oss till midjan. Som tur var startade båten efter så där 5-6 försök och vi körde ut mot Streamline igen. Ingen mer dingeåkning idag…och just nu håller Anders på med att blåsa ren utombordsmotorn från sand eftersom det inte kom ut något kylvatten efter vår resa…fick lite skäll av Anders för att jag dröjde med att stänga av motorn när vi stod uppe på stranden. Hoppas att han får fixat till den igen.

Tidigare i veckan har vi hunnit med en vandring från Veneguera till Mogan, en vandring på 3,8 km. Även här var våra besökare med. En tuffare vandring än vad vi hade trott visade det sig. Uppförsbackar upp till drygt 400 meters höjd och därefter nerför. Mycket sol och bad och ett besök på en handelsträdgård har det också blivit. Så härligt att ha besök hemifrån. 
 
Vi har även hunnit med en tur till Las Palmas för att hämta den nya fördäcksluckan och köpa en del annat smått och gott till båten. Efter Las Palmas tog vi en tur på den norra sidan av Gran Canaria. Även här smala vindlande vägar efter bergssidorna. Luckan är nu bytt och är tät, skönt.

En dryg vecka kvar till vår planerade avfärd mot Karibien. Just nu har vi blandade känslor av förskräckelse och förväntan inför överfarten.   

Kommentarer:

1 Anonym:

För att ni inte ska längta hem istället för att se fram emot att segla över till karibien. Idag har det varit snöskottningspremiär. Karin W

Svar: Blir ju lite lätt avundsjuk där.. snö är ju mysigt 😋
Strumpan, Anders och Kristina

Kommentera här: