Ett litet lyft

Idag åker mamma och pappa hem till kalla våta Sverige igen. Blir tomt i båten och nu får vi lägga in en ny växel för att bli klara för avfärd. Jag skall köra dem till flygplatsen i en liten Smart Fourfour…  När vi skulle hämta dem på flygplatsen för en dryg vecka sedan funderade vi över om denna bil räckte för fyra personer och packning. Det roliga var att hon som skulle hyra ut den tjatade om att det var en Smart for four men att hon i nästa mening sa att den kanske var lite slö om man var fyra i den. Varför då tjata om att den var för fyra. Igår när vi skulle hyra bil för att på nytt åka och bunkra förstod vi att den heter fourfour. Mysig bil i alla fall och förhoppningsvis funkar den för tre personer och packning utan att man behöver växla ner till tvåan i uppförsbackarna. Den var i alla fall pigg i nedförsbacken och med medvind skall den nog gå att få upp i 120 km i timman.  

  Har varit roligt att ha besök här med vandringar, sol och bad. I söndags kväll blev jag och Anders bjudna av mamma och pappa på middag ute på en fiskrestaurang. Vi delade på en stor grillad fisk som jag tror heter Seabrim på engelska. Till fisken fick vi skirat vitlökssmör, Kanariska potatisar, ugnsgrönsaker och ett gott vitt vin. Mums. Sedan efterrätt. La mig inte hungrig den kvällen. (heller)

 Vi hoppade förrätt, men i alla fall en ärlig meny.  

Efter förra fredagens bravader med dingen fick Anders lägga en dag på att få ordning på utombordsmotorn igen. Den fick plockas ner i sina beståndsdelar men lever nu på nytt. Vi har även blåst upp flytvästar för att kolla att de fortfarande är täta och planerat matlista och inköp för 30 dagar. Vi tror att överfarten kommer att ta drygt tre veckor men det är ju bäst att ha mat och vatten för några dagar till.

På söndag var det dags för ett nytt bad för Anders för att skrapa rent propellern från all påväxt. Det blev ett smygbad i hamnen. När Anders kom upp såg han ganska trött ut, något var fel. Det visade sig att propellern inte sitter fast som den skall. Är ju tur att vi upptäckte det innan den ramlade loss men nu behöver vi lyfta upp båten för att se vad som hänt och i bästa fall bara sätta fast den på nytt. Marinan har sagt att de kommer att ha möjlighet att ta upp båten under onsdag eller torsdag denna vecka, idag funkade inte så nu hoppas vi på imorgon. Igår var vi till båttillbehörsaffären på nytt för att köpa bottenfärg. Det har ju växt på ganska mycket under botten och när vi nu ändå behöver lyfta båten så är det lika bra att göra rent och måla botten också.

Vår första plan var ju att vi skulle påbörja överseglingen på lördag men nu blir det senare, förhoppningsvis om allt funkar, är klart och vindarna ligger på åt rätt håll, under nästa vecka.