Äntligen båtfixarhelg!

Så är det nu helg igen, och denna helg, båtfixarhelg. Anders har fått en manlig förkylning, smittad av min lilla snuva, men båten skall göras klar för sjösättning, bit ihop. Visserligen finns det inte tid för sjösättning förrän den första juni. Men helgerna går fort och det är en del som skall göras. Först är det ju dieseltanken som skall bli färdig. Mantågsnät sättas upp för att skydda Strumpan från att åka i plurret. Sedan är det städning naturligtvis, genomgång av masten och lite annat smått och gott.

Efter förra inlägget har vi inriktat oss på att göra en del hemma som att packa de av våra saker som inte behöver användas innan resan. Hälsar man på hos oss innan vi reser iväg, och ni är välkomna, så får man äta på vardagsporslinet.

Igår var vi även en sväng till Lyse för att hämta våra segel som varit på genomgång hos Swedesail. Ett till rev i storseglet och nytt solskydd på genuan är fixat. Känns även bra att få lite genomgång och kontroll av seglen så att vi vet att det är ok och bör klara atlantöverfarterna.  Segelmakare är ett yrke att satsa på för dig som är ung och seglingsintresserad. Mycket att göra säger segelmakare Jan och återväxten är dålig i yrket. 

Efteråt åkte vi till ett kallt och regnigt Lysekil för att äta. Sommarsäsongen har inte börjat ännu men vi hittade i alla fall en pizzeria som var öppen.

Vi följer nu med spänning inte bara dem som just gett sig iväg ut på sina långresor, Seawind och Sally men även båten SY Annalisa som är på väg tillbaks på sin resa från Karibien. Resan tillbaks är den som känns mest pirrig, men det är ju ganska långt dit.

Annars går tankarna mycket till den förestående avfärden och att vi vill träffa så många som möjligt innan vi åker. Planera därför gärna in en tur till Dragsmarks cementgjuteri lördagen den 1 juli någon gång mellan 15 och midnatt. Vi kommer att hålla grillen varm så ta med något att grilla i picknickkorgen och kom förbi några timmar. Eller kom och vinka av oss på söndagen den 2 juli vid 16 tiden.

Kommentera här: