Tredje advent 17/12 2017

Hej,
Mindre än 800 NM kvar och de senaste dagarna har det gått ganska snabbt. Har varit en stadig men ganska måttlig vind på ca 8 meter/sekund och även om vinden varierat något med moln, framförallt på natten, så har det gått att hålla en ganska hög fart. Det är väl kanske så att vi börjar lära oss hur det fungerar med vinden, vågorna och regnmoln här. Känns skönt att vi antagligen kommer att vara i Bequia dagen före julafton.  Får bara hoppas att vinden håller i sig.

Som vanligt jobbar styrman Karlsson på ute och det finns lite tid för att sitta och skriva. Han är billig i drift Karlsson men behöver lite kärlek och omsorg då och då under resan för att fortsätta fungera. Började med ett block som slitits ut sedan en lina som behövdes bytas och ett par muttrar som gängat ur sig. Men han har ju fått jobba dag och natt under nästan hela resan så det får man kanske räkna med. Som tur är har vi med reservdelar och Anders är en fena på att fixa.

I förrgår mötte vi en stor val som simmade mot strömmen. Var en annan sort än de vi sett förut. Mörkare, stor och med lite trubbigt huvud. Synd att vi är så dåliga på valsorter och inte har med någon förteckning med bilder. I övrigt en lugn tredje advent som firats med de sista pepparkakorna från Ikea.    

Många kramar

Kristina, Anders och Strumpan

PS
Händer det något där hemma? Mår ni bra? Vi har lite nyhetstorka här, inget internet, ingen TV, inga tidningar.

Kommentarer:

1 Anonym:

Hej på er!! Härligt att allt har fungerat bra för er och att ni upplever mycket, både roligt och lite svårare. Tänk att få fira jul på Bequia!! Jättekul. Här hemma är det mesta som vanligt. Vi hade den ljuvligaste vinterdagen 3.advent. Snö, sol och några få minusgrader. Men- det var då det, sedan blev det milt och dimmigt, så det blir nog en grön jul i år med.
Julkramisar från John och Irene 🎄🕯☀️

Svar: Tack och en riktigt god jul till er med.
Strumpan, Anders och Kristina

2 Nina:

Oj, oj kaptener! Nu ser jag den röda pluppen närma sig Barbados. Spännande!!! Segla lugnt 👍

Svar: Nu är vi framme
Strumpan, Anders och Kristina

Kommentera här: