9/12 2017 Nybakat bröd

Hej, Morgon och klockan är snart sex. Det luktar gott av brödbak här. Jo, igår kom jag fram till att skall det bli något mer bröd ombord så får det bli bakning när det är nattpass och jag går ju på mitt pass klockan tre helt enligt bagartraditioner.
Igår hade vi 29 grader i skuggan och inne i båten. Då blir det varmt att laga mat och baka. Räckte med att vi gjorde ugnspannkaka till lunch igår. På kvällen firade vi att vi nu seglat en tredjedel av sträckan till Karibien och Bequia. Vi gjorde äppelpaj genom att steka äppelbitar med kanel och honung och serverade det tillsammans med Digestivesmulor och vaniljsås. Mums.
Det här dygnet har det varit en snabb och trevlig segling. Känns som att vi ligger i en nedförsbacke med rullande långa vågor. Har seglat 136 NM senaste dygnet, det är rekord så här långt. Nu väntar vi på att komma in i strömmen som skall gå från Afrika mot Karibien runt den 15 breddgraden. Det är soldis och det är inte utan att man undrar om det inte är så att jorden är platt i alla fall.
Flygfiskar flyger runt, de är mästare på att flyga långt och tar ny fart genom att doppa ner stjärtfenan, och delfiner simmar med båten ibland men annars händer inte så mycket. Hoppas att det fortsätter så. Ett boktips, Hans Roslings memoarer, Hur jag lärde mig förstå världen. Han var en klok man. Såg precis en fisk med lång smal bakåtböjd ryggfena. Kristina tror det var en Sillkung för hon såg något rött, Anders tror det var en Vit Marlin. Varma kramar Kristina, Anders och Strumpan

Kommentarer:

1 John%252525252520och%252525252520Irene:

Ni är superduktiga och helt otroliga. Baka bröd osv❣️❣️❣️❣️❣️Roligt att det går bra för er, hade ingen tvivel om det. Här har vi varit på julmarknad på Storgatan i snöväder, träffade Kicki, hon tycker lite synd om Strumpan i gungeligung. 😂😻 Snöat kraftigt i kväll! Vissa tittar på Nobel- firandet, vi på damhandboll VM ! Ha det gott !! Kramar 😍😍😻

Svar: Tackar.
Strumpan, Anders och Kristina

Kommentera här: