2/12 2017

Igår eftermiddag fick vi se en stor havssköldpadda som simmade med huvud och hals över vattenytan. Huvudet och halsen på detta urtidsdjur var ca 40 - 50 cm långt. Vi funderar på vad dessa djur äter, havet är ju flera kilometer djupt här så de kan ju knappast hämta sjögräs på botten, känner att det är en sak som jag genast skulle googlat om vi hade internet här. Senare på kvällningen såg vi även en massa delfiner som jagade fisk. Både fiskarna och delfinerna hoppade för fullt i det spegelblanka vattnet runt omkring båten.

Idag har vi seglat hela dagen. Vi har haft en svag vind på ca 4 meter per sekund rakt bakifrån och vi har uppe två genuor (heter det så i flertal? Någon språkpolis får gärna upplysa) spirade åt varsitt håll. Har seglat i 3-4 knop hela dagen. Inte så fort men vi njuter i det 25 grader varma soliga vädret.

Vi började fiska i morse. Fiskespöt får stå i en ställning med ett drag hängande efter. Efter att vi ätit lunch nappade det. En alldeles blåskimrande guldmakrill satt på kroken och när vi drog in den mot båten simmade det även ett par fiskar efter den fisk som nappat. Två kilo fin och god fisk drogs upp i båten och efter att vi tagit upp den i håven fick den en hutt i gälarna så att den dog. Anders julsnaps OP Andersson fick "marinera" den nyfångade fisken. Det var nu vi skulle ha köpt någon billig odrickbar sprit att döda fiskar med. Nåja lite långt att vända, vi skall nog ha snaps till ett par fiskar till och kanske även till julsillen.

Kommentera här: