12 maj

Elva dygn seglade, snart bara 1000 NM kvar och nu seglar vi rakt mot målet Horta. Vinden snett bakifrån och mellan 4-7 m/sek. Allt bra ombord. Vattentemperaturen har nu gått ner till 21 grader, inte så kallt ändå. I morse åt vi pannkakor till frukost. Gick åt en hel förpackning med ägg för det visade sig att en del av äggen var dåliga och eftersom jag knäckte dem tillsammans i bunken fick ju de som redan fanns där slängas med. 
 
När man handlar för en överfart är det bäst om man kan hitta ägg och grönsaker som inte varit i kyla. Kylan gör att de inte håller så bra när man sedan förvarar äggen och grönsakerna i rumstemperatur(eller ca 30 grader) När vi åkte från Antigua fick vi bara tag på 12 ägg på en marknad och fick köpa resterande i den lokala affären där de tyvärr hade förvarat äggen i kylen. Även en del av grönsakerna förvarades i kylen och det är en hel del som ruttnat. 
 
Nu har vi mest äpplen, kål och gurka kvar och så massa konservgrönsaker förstås. Någon skörbjugg lär det inte bli på resan. Ingen fisk fångad ännu.
 
Idag skall vi äta de sista pannbiffarna till middag och sedan lördagsgodis, en påse Gott och Blandat som dottern hade med sig vid besöket på Guadeloupe. Gottigott gott!

Kommentera här: