Mayreau!

Mayreau är en av de minsta öarna i Grenadinerna och en av de fattigaste.  Från Tobago Cays har vi förflyttat oss två distans västerut och har lagt oss i Salt Whistle Bay som ligger på nordvästra sidan av ön. Det är en paradisliknande strand med en ”campresort” med restaurang. På stranden finns det även ett par trötta barer, varav en enligt texten på taket, är den sista innan djungeln😉.  

 

Vi lägger oss för ankar mellan två katamaraner som ligger vid bojar. En boatboy kommer genast fram och försöker sälja på oss strandparty med Lobster(languster). Nej, vi är inte intresserade den här gången heller. Efter att vi lagt till tar vi en tur in till den lilla sömniga byn på ön. Promenerar upp för den enda vägen till byn, en brant backe förbi en kyrkogård med ett antal getter som betar. Går förbi ett antal tomma barer och kommer fram till ett väldigt karibiskt rastaställe, Robs bar. Ett ställe med bild av Bob Marley, raggiemusik och ett hopplock av blommor, vrakved, texter och annat som bygger upp restaurangen. Vi går in och ägaren, Rob, hälsar i hand, en man i åldern någonstans mellan 50 och 70, tandlös, men med ett välkomnande leende och rastaflätor. Vi beställde en Calahoosoup vilket nog var den godaste grönsakssoppa som vi någonsin ätit.
 
 
Efter att vi betalt för maten går vi tillbaks till viken där båten ligger, det har nu regnat och slutat blåsa vilket gjort att båten dragit sig mot de danska grannarna i en stor katamaran, de är inte jätteförtjusta. Anders ror ut och lägger ut ett ankare till för att få ut aktern från den danska båten. På eftermiddagen regnar det och vi samlar in regnvatten med hjälp av vattensamlaren i en balja. Vatten är dyrt i Karibien och det man kan få tag på här är också regnvatten. Vattnet som vi samlar använder vi till att skölja disken i, diskar gör vi vanligtvis i saltvatten. 
 Här har vi pli på barnen...den lilla som sitter på paddelboarden är nog i två - tre årsåldern. 

Kvällen tillbringar vi i båten. Strumpan sover, men så plötsligt flyger en fladdermus in i genom förpiksluckan och ut baktill. Då vaknar hon och resten av kvällen är hon alert och på jakt ute på båten.

 

 

 Söndagen tillbringar vi i båten, badar, solar och promenerar in till byn för att försöka hitta internet som fungerar. Det är långsamt idag blir svaret på de restauranger som vi besöker. Nå ja, vi får försöka på nästa ö istället, Union Island... 

Kommentera här: