Är det midsommar? Nej, karneval!

Har precis ätit en middag som vi fick trolla fram ur konservförrådet. Blev ändå rätt ok, pasta med kyckling, svamp, lök, paprika, majs och cremefraiche. Vi hade missat att affärerna stängde tidigare idag. Det var karneval i helgen och nu är det tydligen ledigt för att vila upp sig eller något sådant. Vi har dålig koll på helgdagar känner vi. Många som klär ut sig idag i alla fall, såsom busschauffören som körde oss till Saint Anne idag.  

 Saint Anne är en liten mysig ort på en halvö en dryg mil från Le Marin där båten ligger. Vi tittade runt i den lilla staden och passade på att sola och bada på den fina sandstranden. Men så, rätt som det var, när vi solade som bäst började det spöregna istället. Det regnar flera gånger varje dag här men det håller bara på i några få minuter och sedan blir det soligt och varmt igen.  Ganska likt en vanlig svensk midsommar om det inte vore för att det är så där 10 – 15 grader varmare och mörkt efter halvsju på kvällen. Vi kommer att ligga kvar på Le Marin en stund ytterligare, det blåser rätt friskt just nu och vi väntar fortfarande på att väskan som kom bort på flyget skall komma till rätta. Vi är just nu inte så glada på Air France som varken svarar på telefon eller mail.

Efter det att vi kom tillbaks till Martinique har vi promenerat en hel del, flera timmar om dagen. Det behövs för vi åt nog lite väl mycket när vi var hemma i Sverige och vi har inte riktigt kommit i form ännu efter allt stillasittande vid resan över atlanten. Att vandra runt är också ett jättebra sätt att se naturen. 

 
 
Vi har även hunnit med att köpa en ny utombordsmotor så nu kan vi ”dinga” runt om vi vill. Vi var runt och tittade i ett ”hurricane hole” igår. Det är en skyddad vik som är nästan omringad av mangroveträd. En hel del båtar ligger förtöjda runt dessa träd och en hel del har nog legat i många år. Vissa har legat för länge och ligger mer eller mindre under vatten. Här i hamnen finns det gott om båtar som är till salu. Många som seglat båten över atlanten men som sedan av olika anledningar blir kvar i Karibien.

Anders tog av propellern från den gamla utombordaren så nu lever projektet med att försöka få till en fungerande släpgenerator på nytt. Den gamla utombordaren ställdes utan propeller och topplock på sopstationen här i marinan men plockades direkt av en man som letade efter användbara saker bland soporna. Bra om den kan komma till användning igen.  

På lördag eftermiddag såg vi en ganska liten men trevlig karneval. Bara tre grupper med i karnevalen men de var duktiga dansare och medryckande toner.  

 

 
 
 
 

Kommentera här: