Cascais och Lissabon

Det har blåst i några dagar men skall lugna sig till imorgon. Vi är fortfarande i vackra spännande Portugal. Det är stor skillnad på orterna som vi besökt i Portugal. Cascais är det klart lyxigaste stället. Fina bad, restauranger, parker och hotell. Mängder av turister och även en del svenskar. Torsdagen tillbringade vi efter att ha sprungit en tur på strandpromenaden, på stranden. Varmt och skönt att sola och även ganska varmt i havet.  Vi var ute och såg på omgivningarna, städade båten och handlade. Träffade på ett finskt par och en holländsk familj som vi träffat på i La Coruna. Eftersom hamnarna i Portugal ligger på ungefär en dagsrutts avstånd ser man samma båtar lite då oh då vilket ju är trevligt.

 

 

På fredagen tog vi pendeltåget in till Lissabon. Staden ligger vid floden Tajos utlopp och är väldigt kuperad. I närheten av stationen låg en matmarknad där en avdelning var fylld med restauranger. Vi började därför vår sightseeing med en kopp kaffe (amerikano, annars får man en liten ynklig skvätt i en liten kopp) och Portugals i särklass populäraste bakverk, Nata. En smördegsform med vaniljkräm som är väldigt god. Efter det var vi stärkta för att orka ta oss upp för de höga och branta backarna som stan består av. Vi kom ganska snart fram till ett marionetteatermuseum där vi gick in. Ett trevligt museum även om Anders hellre hade velat gå in på tekniska museet (som tyvärr hade stängt då vi gick förbi, jag är kanske inte så besviken över det). Tittade runt i stan och såg flera fina kyrkor, stadshuset och den fina portalen in i staden där polisen mycket påpassligt stod och delade ut info om att man skulle hålla koll på sina tillhörigheter. En hel del promenerande blev det… Det finns även spårvagnar i stan och en av dessa gick uppför den brantaste gatan jag någonsin sett i en stad. Måste vara en jobbig stad  att bo i om man har svårt att gå.
 
När vi kommit hem till båten fick vi se att Strumpan passat på att skriva ett litet inlägg på bloggen. Det är ju bra att hon roar sig när vi är borta😊

Idag har vi förberett oss inför att segla vidare mot Porto Santo och Madeira. Handlat mat och bunkrat. Det skall enligt prognoserna lugna sig med blåsandet ikväll och vara lugnt fram till slutet av veckan. Resan till Porto Santo är 480 distans vilket tar ca fyra-fem dagar med rätt vindar. Vi kollar vädret imorgon och bestämmer oss. Vill ni se vart vi är när vi är ute och seglar kan ni titta under kategorin ”Hitta oss”.

Kommentera här: