Nu kastar vi loss mot Teneriffa

Äntligen har undervanten till båten kommit och de passade perfekt (vilket de ju nödvändigtvis måste göra). Blåsigt väder gjorde att flygplatsen stängde stundtals under två dagar och igår var det republicday och bankholiday…därför har grejerna legat på Lissabons flygplats i en vecka, men nu är de ju äntligen här.

Idag har vi förutom fixa båten, handlat mat till resan och sprungit. Idag var det jag som blev upphissad till första spridarna för att sätta in de nya vanten. 

 Anders var uppe och kollade att allt var ok ända högst upp i masten, som tur var hade vi hjälp med att hissa.

Vår vistelse i Madeira och Funchal har annars varit jätteskön. Vi har badat, solat och promenerat upp och ner i många kilometer. Vi har även firat kanelbullens dag med några bleka hembakta kanelbullar, bakade i gasolugnen med bara undervärme. De smakade bättre än de såg ut och vi bjöd in båten Ottilias besättning på lite fika. Kanelbullar är en av de saker jag har längtat efter.
Vi har även provat att göra egen yoghurt på UHT-behandlad mjölk. Den blev helt ok. Man värmer mjölken (en liter) till 40 grader och häller i ca 1 dl yoghurt. Sedan får det hela stå i ute i rumstemperatur i 12 timmar innan det är klart och får kylas eller ätas upp. När vi skall åka över till Karibien kommer vi att göra egen yoghurt till frukost tänkte vi.

Seglingen till Teneriffa kommer att ta två till tre dygn. Vi hoppas på segling men allt pekar på ganska lite vind (igen) så vi får fylla dieseltanken imorgon (lördag) innan vi åker.

Vi hörs från Teneriffa😉 

  Så här trevligt blev vi välkomnade av Funchals turistförening Poncha och en blomma som fortfarande är lika fin. 

Kommentera här: