Mut och prut? inget lyft!

Nej ännu har vi inte fått lyfta upp båten. Det började ju med att varvet sa att de kunde lyfta båten onsdag eller torsdag denna veckan. Onsdagen gick utan att vi hörde någonting och på onsdag kväll var vi vid varvet och tittade efter någon boss som skulle kunna lämna besked. Hittade inte chefen men en man pratade om att det bara var att komma dit klockan nio morgonen efter, då en tysk båt skulle sjösättas.

Torsdag morgon gick Anders till varvsområdet på nytt för att se om något hände. Sjösättning var på gång men såg ut att ta tid. Han gick och pratade med damen på marinan som haft kontakt med chefen för varvet. Hon talade om att de sagt att de troligtvis skulle ha möjlighet först i mitten av nästa vecka, suck. Vi försökte då få tag på chefen men han var inte på plats. Damen på marinan ringde upp honom på nytt och fick då till svar att han var i Las Palmas men att han skulle titta på hur det såg ut när han kom till jobbet i dag vid niotiden.
 

 Väntar på att fyllas med frukt och grönsaker mm

Så, i morse gick Anders på nytt till marinan för att be dem ringa varvet.

Jo nu trodde chefen allt att det var möjligt med en sjösättning idag, men han skulle kolla igen och återkomma vid halv elva. Halv elva knallade Anders bort till marinan på nytt…jo nu var det ok med sjösättning klockan elva, bara att komma bort till varvskontoret med alla papper på båten. Medan Anders gick bort till chefen på varvet ringde jag till vännerna på Walkabout som hade lovat att hjälpa till vid flytten till varvet då vi inte vill backa med båten och riskera att tappa propellern.

Några minuter senare kom Anders tillbaks, det hade blivit något fel på kranen… tid för lyft först på måndag halv elva. Märkligt, men vad kan man säga. Nu fick han i alla fall ett skriftligt avtal om upptagning på måndag men man undrar ju vad som ligger bakom. Väntade han sig pengar under bordet? Ligger ju inte för oss svenskar direkt. Vi är lika dåliga på att muta som att pruta kan man säga. Nu återstår att se vad som händer på måndag.

Jo då vi börjar längta vidare nu. Även om det inte går någon nöd på oss här på Gran Canaria så har vi tröttnat lite på omgivningarna. Vi vill ju också gärna åka iväg samtidigt som några andra båtar, det känns ju lite tryggare (och helst komma fram innan julafton).

För det mesta brukar det blåsa nordostliga vindar över Kanarieöarna. Just nu blåser det sydliga till sydvästliga vindar. Inte bra om man skall segla mot Karibien och det verkar hålla i sig framåt slutet av nästa vecka. Så, propeller eller inte, vi får ändå vänta på rätt vindar.

Seglarmat, grönsaker och ägg
Har tröstat oss med att baka en kladdkaka idag. Samtidigt skall vi fira underbara dottern M som idag tagit examen och blivit färdig polis. Den tråkiga baksidan av att befinna sig så långt hemifrån är ju att vi missar examen, födelsedagar och annat skoj. Blir i alla fall mums med kladdkaka tillsammans med kaffe och grädde.

Kommentarer:

1 John%252525252520och%252525252520Irene:

Först vill vi gratulera med Malins eksamen. Strongt! Sedan håller vi alla tummar och tår för upptagning måndag, fastsättning av propellern,samt en fin överfart! Lycka till. OBS. Lite extra kliande bakom vänster öra på Strumpan, Kram John och Irene

Svar: Tack för det😊det skall vi göra. Skall hälsa till Malin. Kram Kristina
Strumpan, Anders och Kristina

2 Anonym:

Oturligt med propellern. Hoppas att att det löser sig men det är väl manana som gäller. Nu ser vi fram emot rätt vindar och helst lite nedförsbacke så att ni får god fart över till Karibien. Kramar karin o morgan

Svar: Jo, det är nog så. Håller tummarna för imorgon. Kram Kristina
Strumpan, Anders och Kristina

3 Anonym:

Konstigt. Ibland verkar inte det jag skriver i kommentarsfältet synas. Skiver därför igen. Hoppas det löser sig med propellern och att ni får rätt vindar och nerförsbacke mor Västindien. Karin och Morgan

Svar: Nej, jag tror att det är så att det inte syns förrän jag har svarat? Kan det vara så?
Strumpan, Anders och Kristina

Kommentera här: