Så kom våren!

Ja äntligen kom det något som liknade vår. Med våren kom också våra ”små” hem och hälsade på. Det kommer att bli svårt, att åka iväg ett år och inte kunna träffa barn, släkt och vänner så ofta som man vill. Tur att det finns telefon, Skype och Messenger, åtminstone när vi är nära land, och hoppas att vi får besök ofta. Vi har två-tre lediga bäddar beroende lite på hur mycket vi bunkrat för tillfället. Så välkomna!

Svårt att säga när vi kommer att vara på en viss plats men ni får gärna vara lite äventyrliga och ta sistaminutenbiljetter och beslut.

Våren kom som sagt och vi tog med hela skocken upp till Hunneberg och grillade korv i lördags. I skocken ingick våra två barn, flickvän och mina föräldrar. Vi var inte ensamma om den fantastiska idén. Fullt med bilar på parkeringarna och folk vid nästan alla grillplatser. Vi hittade i alla fall en ”uppvärmd” grillplats, bara att hälla på lite mer kol och börja grilla. Halvbränd grillkorv, varm i ena änden och kall i den andra, är faktiskt bland det godaste man kan äta.

 
 

Just nu är det lite lugnt på förberedelsefronten. Vi väntar som sagt på våren och lite mer värme. Kurserna pågår ju för fullt och det är strömtrianglar, batterier och kommunikation avbrutet med lite sång då kören Joyvoice startade förra måndagen. Jätteskoj! Jag har lyckats med att anmäla mig till två kurser som båda går på måndagar.  Får köra lite varannan vecka till Utsjöskepparkursen är slut i början av april.

En båtstämpel har vi i alla fall fixat. Vi funderade länge på om det verkligen är en nödvändig pryl men vi föll för trycket och gjorde som de säger, andra långseglare.  Har även köpt in den sista faktaboken(tror jag) som skall med på resan, World Cruising Routes av Jimmy Cornell. Tillsammans med sjukvårdsboken, fiskboken, kartboken och Reeds Nautical Almanac mfl är vi uppe i många kilo böcker redan.

Anders har ju till skillnad från mig sjömansblod i ådrorna. Hans farfar seglade på engelska kanalen efter detta gamla sjökort från 1895. Synd att fukten satt sina fläckar och att råttorna mumsat lite. 

Kommentarer:

1 Marina:

Trodde jag hade koll på rätt mycket inom båtvärlden men vad i herrans namn är en båtstämpel ?

2 Anonym:

:-) Inte så avancerat. En stämpel med båtnamn, callsign och mmsinummer.

Kommentera här: