Vi är till sjöss…

Jo då vi trotsade brännmaneterna och tog årets första dopp I havet I lördags. Årets finaste sommardag (hittills)och vi hade en härlig eftermiddag och kväll tillsammans med släkt och vänner. En kväll som avslutades på söndagsdygnet. Tacka alla ni som kom och både då och när vi vinkades av på söndagen. Söndagen bjöd ju på betydligt blåsigare väder och vi ligger nu i Svanesund. Ingen lång första seglats men vi har ju inte heller någon brådska.

 

 

 

Är alltid jobbigt att ta farväl av dem man älskar men vi kommer ju att träffa flera efter vägen och det finns ju telefon mm på de flesta ställen vi kommer att besöka. Världen har blivit mindre sedan åren då man skickade brev och de kom fram efter två veckor. Skall jag stryka den meningen, känns ju som att vi är antikviteter? 80-talets år som utbytesstudent i Maine, då det kostade runt 20 kr minuten att ringa, finns fortfarande i minnet (så, så gamla kanske vi inte är ändå).

Nu ligger vi i alla fall i Svanesund och har varit över med färjan till Kolhättan där vi träffade Anders arbetskamrat H och hans fru i deras båt, en trevlig pratstund med kaffe och ett lån av duschen. Tack för det och skönt med en dusch! Nu är vi redo för att åka iväg efter lite lunch. Vinden skall mojna något under eftermiddagen och vi skall hålla oss något så när inomskärs fram till Göteborgs skärgård.

Strumpan som hållit sig inne i båten när vi låg i Dragsmark förvånade oss i alla fall igår när hon skuttade upp och tillbringade en stor del av seglatsen under sprayhoden. Det blir nog en liten skeppskatt av henne till slut😊 

 

 

Kommentarer:

1 Zandra:

Ha en underbart fantastisk resa! Vi ses om ett år! Kram från Zandra (ända från Island!)

Svar: Tack för det och roligt att du följer oss.mvh Anders och Kristina.
Strumpan, Anders och Kristina

2 Zandra:

Ha en underbart fantastisk resa! Vi ses om ett år! Kram från Zandra (ända från Island!)

Svar: Tack Zandra och ha en riktigt härlig islandsresa.
Strumpan, Anders och Kristina

Kommentera här: