Nu far vi till fjärran länder…

Eller imorgon drar vi över till Danmark.

Efter att ha seglat via Hälsö till Varberg och lämnat av dottern på tåget för vidare färd ner till Helsingborg har vi nu haft en skön dag med sol och bad i Varberg. Den ursprungliga planen var ju att vi skulle segla ner till Helsingborg på ett par dagar och lämna henne där då hon skulle hälsa på en kompis. Blev ju lite blåsig start på resan vilket gjorde att vi ombestämde oss. Härligt norskt ord för att vela och ändra sig. M var i alla fall helt nöjd med att åka tåg efter sju timmars sjösjuka på väg från Hälsö till Varberg.

Som vanligt ett tårfyllt farväl. Gillar verkligen inte att säga hejdå. Men går allt som vi tänkt så syns vi i Spanien mitten av augusti.

Idag vaknade vi av att Scandlines färja kom in i Varbergs hamn och hälsade hamnen med ett bröööl. Den som är nyfiken kan kolla i tidtabellen och konstatera att vi redan kommit in i semestertider vad gäller morgonvanorna. Åt frukost i sittbrunnen och såg att den ena skutan efter den andra kom in i hamnen. Nu ligger 22 skutor, varav en är Kvartsita från Fiskebäckskil och en Atlantica från Göteborg i hamnen. Fina skepp. De deltar i Nordisk Seglats och har åkt från Aalborg för att efter ett tredagarsstopp i Varberg ta sig vidare till Fredrikstad i Norge. Väl värt att se.  

 

På väg ner till Varberg har vi i alla fall upptäckt några smågrejer som vi vill fixa på båten. Dessutom behövde vi lite motion efter några stillasittande dagar. Tog därför en promenad från hamnen till båtaffären på Getterön för att slå två flugor i en smäll. Fick en promenad, skavsår och blev ca 800 kr fattigare. Men vi hittade det mesta vi behövde. Var bara gasvarnare som saknades i affären, skulle komma in om några dagar men då är vi ju inte kvar här. Vår gasvarnare talade om att den inte mådde bra i måndags så nu är den bortmonterad.  Får försöka hitta en i Danmark eller Tyskland. Jag är inte överdrivet förtjust i gasol och vill ha allt så säkert som möjligt. Vi har också handlat mat och växlat pengar så nu är vi redo att segla över. 

                                            Gick förbi en fågelsjö på vägen till Getterön.
 
Middagen blev den svenskaste av maträtter (om man bortser från matjesill och potatis) hemmagjorda köttbullar med kantarellsås och färskpotatis. Någon frågade mig innan vi åkte vad man äter när man seglar? Inga konserver så här långt. Och kryddlandet fick vi ju med oss.
Tack T och A-B för det.
 

 

 

Kommentarer:

1 Anonym:

Hur går det m Strumpan ?

Svar: Jo då, hon är ju inte världens modigaste, så just nu är hennes äventyr mest nere i båten
Strumpan, Anders och Kristina

2 Anonym:

Tidtabellen sa 8.05. Då är det hög tid att gå upp tycker jag. Karin

Svar: Jo visst, stälde kl på 6 imorse och har seglat till Helsingör. Blev en långtur idag :-)
Strumpan, Anders och Kristina

Kommentera här: