Välkommen att följa med på vår resa!

Men, ni skall väl inte redan åka iväg, eller?
 
Nej, vi planerar att starta resan söderut i början av juli 2017. Men vår drömresa startade egentligen för ganska många år sedan, även om den kanske var just en dröm då.
 
Drömmen om att göra en längre resa och att den skulle innebära segling startade för ganska många år sedan. Vi läste boken "På flykt från ekorrhjulet" och köpte vår första gemensamma båt Matilda. Matilda var en Fingal och sonen var ca 14 månader.
 
Första resan från Otterbäcken och till Vänersborg i maj månad började med en grundstötning. Att ge sig iväg i all hast med ett litet barn som inte var van vid att vara på sjön tillsammans med föräldrar som inte heller var vana vid båten visade sig inte vara en bra idé. Vi kom loss i alla fall och kom vidare till Vänersborg.
 
Efter den något snöpliga starten har seglingen fortsatt under sommarsemestrarna med resor främst på västkusten, till Danmark och till Norge. Vi hade under den tiden blivit fyra i familjen, även en liten dotter hade sett dagens ljus. Efter Matilda blev det Ariel, en liten Fabola Campus på drygt 6 meter och därefter Paulina, en Aphrodite 30.
 
För ca tre år sedan blev det dags att köpa en större båt, Streamline som är den Aphrodite 34, som förhoppningsvis skall ta oss ut i världen. Samtidigt hade barnen blivit vuxna och flyttat hemifrån. 50-års-krisen slog till för Anders som undrade när vi skulle göra den där resan egentligen...Påhejad av dottern som tyckte att det är ju klart ni skall resa.
 
Vi bestämde oss för att börja arbetet med att rusta båten för långfärd. Beslutet om det skulle bli någon resa sköt vi upp till sommarsemestern 2016 då vi gjorde en testresa.
 
Frågorna som vi ville ha svar på med vår testresa var:
 
Vågar jag, Kristina, segla själv när Anders sover?
Vågar Anders sova när jag styr?
Funkar det att ta med katten Strumpan på en segling?
 
Svaren på alla frågorna blev ja och beslutet var taget, vi seglar ut. 

Kommentarer:

1 Jan Kreuziger:

Hejsan! Där jag själv har en Aphrodite 34 skulle jag vilja fråga om ni har tid och jag får se alla eran förbättringar på båten? Fantastiskt sida ni har!
Hälsningar Jan

Svar: Hej Jan, vi kommer att vara i båten under helgen då vi skall sätta upp segel mm. Har du lust får du gärna komma förbi. Den ligger i Dragsmark vid det gamla centgjuteriet mitt emot kyrkan.
Strumpan, Anders och Kristina

Kommentera här: